Noterler ve Diğer Noterlik Görevlileri Hakkında Soruşturma ve Kovuşturma Yöntemi Noterlik Kanununda Yazılı Suçlar ve Kabahatler Noterler ve Diğer Noterlik Görevlilerinin İşledikleri Suçlar A. Aydın Kuyucu  - Kitap
Noterler ve Diğer Noterlik Görevlileri Hakkında Soruşturma ve Kovuşturma Yöntemi

Noterlik Kanununda Yazılı Suçlar ve Kabahatler

Noterler ve Diğer Noterlik Görevlilerinin İşledikleri Suçlar

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
479
Barkod:
9786058464704
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın birinci bölümünde, noterlerin ve diğer görevlilerin Türk Ceza Kanununun uygulanması açısından kamu görevlisi sayılması ile işledikleri suçlarda soruşturma ve kovuşturma yöntemi konuları incelenmiş, konunun temelini oluşturan noterler hakkındaki özel soruşturma ve kovuşturma usulüyle ilgili olarak yargı kararları da nazara alınarak ayrıntılı ve sistematik bir biçimde açıklamalarda bulunulmuştur.
Kitabın ikinci bölümünde, Noterlik Kanununda düzenlenen suçlar ve kabahatler irdelenmiştir. Üçüncü bölümde, noterler ile diğer görevliler tarafından işlenebilen Türk Ceza Kanununda yer alan suçlar, dördüncü bölümde ise noterlere ve diğer görevlilere karşı işlenen suçlar konularına değinilmiştir.
Kitabın beşinci bölümü içtihatlara ayrılmıştır. İçtihatlar bölümünde noterler ile diğer noter görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun yürürlüğe girdiği 1.6.2005 tarihinden itibaren verilen ve kitabın yayımı çalışması anına kadar yazımı tamamlanmış bütün Yargıtay kararları ile açıklayıcı olmaları nedeniyle önemini ve güncelliğini sürdüren daha önceki tarihli Yargıtay kararları yer almaktadır.
Uygulayıcılara faydalı olması amacıyla noterlik denetimi, noterler ve noter görevlilerine ilişkin soruşturma ve kovuşturmalara ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ile Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün genelge ve yazıları ile soruşturmaya ilişkin yazı ve karar örneklerine ekler bölümünde yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Soruşturma ve Kovuşturma Usulüne İlişkin İçtihatlar
.
Belgede Sahtecilik Suçuna İlişkin İçtihatlar
.
Zimmet Suçuna İlişkin İçtihatlar
.
Görevi Kötüye Kullanma Suçuna İlişkin İçtihatlar
.
Diğer Suçlara İlişkin İçtihatlar
.
İdari Yargı Kararları