Finans Matematiği (Excel Uygulamalı) Prof. Dr. Ramazan Aktaş, Prof. Dr. Ali Alp, Doç. Dr. M. Mete Doğanay, Doç. Dr. Ünsal Ban, Yrd. Doç. Dr. Ekin Tokat  - Kitap
2. Baskı, 
Ağustos 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
179
Barkod:
9789944165426
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Finarıs Matematiği kitabı ortak bir çalışma olarak hazırlanmış ve birinci baskının gördüğü ilgi nedeniyle ikinci baskısı hazırlanarak finans alanındaki öğrenci ve uygulamacıların istifadesine sunulmuştur. Finans Bilimi ile mühendislik bilimi belirli alanlarda benzerlik göstermektedir. Mühendislik biliminde olan inşaat, makine, elektrik–elektronik, havacılık vb. uzmanlık dallan gibi finans biliminde de işletme finansı, kişisel ftnans, yatırım analizi ve portföy yönetimi, firıansal piyasalar ve kurumlar gibi değişik uzmanlık alanları mevcuttur. Her mühendislik uzmanlık alanı kendi konusuyla ilgili tasarım yapar. Ancak bunu yaparken hepsi matematikten yararlanır.
Tüm mühendislik hesaplarının yapılabilmesi için "matematik" olmazsa olmazdır. Aynı durum finans bilimi için de geçerlidir. Yukarıda sayılan finansın değişik alanları finans matematiğinden yararlanır. Bu nedenle, finans matematiği finansın temelini oluşturur. Elinizdeki kitap finans matematiğinin temel konularını kapsamaktadır. Bu haliyle elinizdeki kitap bir firıansal yönetim bir portföy yönetimi veya /inansal piyasalar ve kurumlar kitabı değildir. Bu kitap; bu yüzden, söz konusu alanların konularına değinmemekte, sadece Anansın tüm alanlarında kullanılan temel finans matematiği konularını kapsamaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Faiz ve Örnek Uygulamaları
.
Eşit Ödemeler (Annüiteler) ve Örnek
.
Borç İtfası ve Örnek Uygulamaları
.
Proje Değerleme Yöntemleri ve Örnek Uygulamaları
.
Tahvil Değerlemesi ve Örnek Uygulamaları
.
Basit İskonto ve Örnek Uygulamaları
.
Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve Örnek Uygulamaları