İşçinin İş Güvenliğini Tehlikeye Düşürmesi Nedeniyle İş Sözleşmesinin Haklı Feshi Berkay Karasu  - Kitap

İşçinin İş Güvenliğini Tehlikeye Düşürmesi Nedeniyle İş Sözleşmesinin Haklı Feshi

1. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
150
Barkod:
9786257603508
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Esere adını veren, işçinin iş güvenliğini tehlikeye düşürmesi nedeniyle iş sözleşmesinin haklı feshi, işçi ve işveren dünyasında oldukça önemli neticelere gebe bir konudur. İşçinin hafif ihmal ile iş güvenliğini tehlikeye düşürmesi dahi iş sözleşmesinin haklı feshine yol açabilecektir. Bu sebeple her somut olayda tehlikenin oluşumu ve işçinin fiili arasındaki bağlantı dikkatle değerlendirilmelidir. Eserde öncelikle iş sağlığı ve güvenliği kapsamında önemli kavramlar ve bağlantılı mevzuat kaynakları açıklanmış, ardından verilen teorik bilgilerin uygulama safhasındaki izdüşümleri Yargıtay kararları üzerinden somutlaştırılmıştır. Yargıtay kararları belirlenirken uygulamada en sık karşılaşılan ve gerçekleşme ihtimali en çok olan olaylar olmasına azami özen gösterilmiştir.
İş sağlığı ve güvenliği hukukunda görece daha bakir kalmış olan bu alandaki sorunlara cevap aranırken, işçi ve işveren ilişkisi farklı bir perspektiften incelenmiş, konular işveren gözünden ele alınmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda iş güvenliği hükümlerinin ihlali sonucunda verilecek fesih kararının haklı nitelik taşıyabilmesi için gereken şartlar belirtilerek, alanında güncel örnekler ve Yargıtay kararları ile çalışma zenginleştirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İş Sözleşmesi Kavramı ve İş Güvenliği
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Yükümlülükler
.
İşverenin İş Sözleşmesini Haklı Nedenle Fesih Nedenleri
.
İşçinin Kendi İsteği veya Savsaması Yüzünden İşin Güvenliğini Tehlikeye Düşürmesi Nedeniyle Haklı Fesih ve Hukuki Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler