Adli DNA Analizleri  İbrahim Semizoğlu  - Kitap

Adli DNA Analizleri

1. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
582
Barkod:
9786051461915
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
224,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Delillerin incelenmesinde kullanılan güncel yöntemleri hem de bu yöntemlerin uygulanması için gerekli olan personel, laboratuvar şartları ile bu şartların oluşturulmasında uygulanacak kalite yönetimi hususlarını da kapsayan detaylı bir çalışma sonucunda hem alanında çalışan uzmanlar için hem de bu alanda çalışacak olan tüm uzman ve uzman adayları için rehber niteliğinde bir eser hazırlamıştır.
Genel biyoloji ve DNA bilgileri ile başlayan kitabın ilk kısmı ayrıca Adli DNA analizlerinin ülkemizdeki gelişiminin belgelenmesi açısından da önemlidir. İkinci kısım olay yeri incelemesi ile biyolojik delil kavramı ve analizlerden istenilen kalitede sonuç alınması için yapılması gerekenleri içeriyor. Kitap içinde en geniş alanı kaplayan üçüncü bölüm laboratuvara kabulünden itibaren biyolojik deliller üzerinde yapılan tüm güncel analiz ve incelemeleri aktarıyor. Dördüncü bölüm Mitokondri DNA analizlerini, beşinci bölüm ise Adli DNA laboratuvarları için olmazsa olmaz kontaminasyon olgusunu tartışıyor.
Ülkemizin en güncel konularından ve eksikliklerinden biri olan DNA Veri Bankası uygulamaları ve çalışma usullerini kapsayan bölümde ayrıca henüz taslak aşamasında olan Ulusal DNA Veri Kanunu masaya yatırılıyor. Yedinci ve Sekizinci bölümler Adli DNA Laboratuvarı için alt yapı ve personel ihtiyaçlarını ve idari konuları örneklerle modellerken son olarak dokuzuncu bölümde kalite yönetimi standartları ile akreditasyon konusu işleniyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
DNA Veri Bankası
.
Kalite Yönetim Sistemi
.
Labaratuvar Analiz Yöntemleri
.
Personel Eğitimi
.
İdari Konular
.
Olay Yeri İncelemesi