Statik Mukavemet Prof. Dr. A.Yalçın Aköz, Doç. Dr. Nihal Eratlı  - Kitap
2. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
479
Barkod:
9786053776222
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
249,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mekanik–Statik ve Mekanik–Mukavemet dersleri mühendislik fakültelerinde, temel mühendislik dersleri kapsamında değişik ağırlıkta okutmaktadır. İnşaat, Makine, Gemi, Uçak Mühendisliği gibi bölümlerinde, cisim–kuvvet etkileşimi Mekanik–Statik ve Mukavemet adı altında bir kaç yarıyılda okutmaktadır. Çevre, Jeodezi, Elektrik, Maden mühendisliği gibi bölümlerde mekanik derslerinin programlardaki ağırlığı azalmaktadır.
Kitap bu haliyle değişik mühendislik fakültelerinde okutulan Statik–Mukavemet dersleri için ders kitabı, Mekanik–Statik ve Mukavemet dersleri için de yardımcı ders kitabı olarak kullanılabilecek şekilde hazırlanmıştır. Her bölüme yeterli sayıda çözülmüş ve çözülecek problem eklenmiştir.
Statik konusu ilk sekiz bölümde ele alınmıştır. Öncelikle kuvvetlerin bileşkesi, bileşenlere ayrılması ve denge konuları incelenmiştir. Problemlerin çözümünde analitik yöntemlere ağırlık verilmiştir. Grafik yönteme, problemin algılanmasını kolaylaştırmak ve analitik yönteme geçiş sağlamak üzere başvurulmuştur. Sekizinci bölümde ele alınan uzay kuvvetlerin incelenmesinde kaçınılmaz olarak vektör cebri kullanılmıştır. Vektör işlemleri, statik konuları için yeterli olacak ölçüde bu bölümde açıklanmıştır. Kuvvetlere ait gerekli ön hazırlık yapıldıktan sonra mühendislikte çok kullanılan düzlem ve uzay taşıyıcı sistemler ele alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar
.
Bir Noktada Kesişen Kuvvetler
.
Düzlemde Genel Kuvvetler
.
Kuvvet Merkezi
.
Taşıyıcı Sistemler
.
Kafes Sistemler
.
Kablolar
.
Uzay Kuvvetler
.
Mukavemet
.
Kesit Tesirleri
.
Normal Kuvvet
.
Gerilme
.
Şekil Değiştirme
.
Kesme Kuvveti
.
Atalet Momentleri
.
Burulma
.
Eğilme
.
Elastik Eğri
.
Kırılma Hipotezleri
.
Kesmeli Eğilme
.
Ekzantrik Normal Kuvvet
.
Eğilmeli Burulma
.
Burkulma