CMK Uygulamaları M. Hakan Ünal  - Kitap

CMK Uygulamaları

5. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
254
Barkod:
9786053006367
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
5271 sayılı CMK yürürlüğe girdikten sonra yeni bir dönem başladı. Mesleğe yeni başlayan Hakim ve C. Savcıları ile adaylarına, görevde olan ceza hakimlerine olduğu kadar, hukuk hakimleri için de nöbetlerinde C. Savcılıklarınca CMK istemleri doğrultusunda, kısa sürede doğru kararlar vermede, ciddi sorumluluklar yüklüyor.
Sorgu sonrasında serbest bırakılan şüpheli hakkında itirazen SCM ve ASCM ce yoklukta tutuklama (Sadece yurt dışındakiler için) veya yakalama emri hangi hallerde ve nasıl verilecek? Sorgu sonrasında serbest bırakılan şüpheli hakkında, itirazen ASCM ce yakalama emri verilipte, şüpheli yakalandığında, ilk önce SCM mi yoksa ASCM mi çıkarılacak? Mahkemeler bu durumda CMK 100 vd. maddeleri gereği, kısa süre önce serbest bırakılan şüpheli için yeni neden olmasa da tutuklama kararı vermek zorunda mı kalacak?
İşte, bu ve benzeri sorunlara ilişkin, TCK ve CMK eğitim çalışmalarında ki eğitmenlerle de paylaşılıp, onay alınan değişik çözümlere ilişkin kararların paylaşılmak istenmesi bu kitabı oluşturmuş. CMK'da C. Savcılığınca talep edilen, bağlantılı maddelere ilişkin ayrıntıları da içeren örnek kararlar oluşturulmaya çalışılmış. Bütün bunların yanı sıra 5326 s. Kabahatler Kanunu, 5352 s. Adli Sicil Kanunu, iddianamenin iadesi vb. değişik karar ve ek karar çalışmalarına da yer verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)