Çıplak İstatistik Charles Wheelan  - Kitap

Çıplak İstatistik

1. Baskı, 
Aralık 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
400
Barkod:
9786058213258
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İstatistik, hem sosyal bilimler hem de fen bilimleriyle uğraşan herkes için vazgeçilmez araçlar sunmaktadır. Yapay zekâdan tutun, tıbbi veya sosyal bir araştırmaya, eğitimin daha iyi olmasını amaçlayan bir çalışmadan, finansal ya da ekonomik analizlere ve siyasi eğilimleri ölçmeye kadar istatistik hayatın her yerindedir. Fakat istatistik bir yönüyle de anlaşılması oldukça zor bir dil gibidir.
Çıplak İstatistik; ortalama, medyan, standart sapma, olasılık, korelasyon gibi konulardan merkezi limit teoremi ve regresyon analizi gibi daha karmaşık konulara kadar pek çok istatistiksel aracın gerçekte ne olduğunu ve hayatımızda neye karşılık geldiğini formüllere boğulmadan anlatıyor.
Çıplak İstatistik gerçek dünyadan güncel örneklerle dolu ve yazar Profesör Charles Wheelan okuyucularını bir şeyler anlatırken güldürmek konusunda bir komedyen kadar başarılı.
Bu kitap istatistiği; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile işi gereği rakamları bolca kullanmak zorunda kalan herkes için korkulan değil sevilen bir konu yapmak hususunda hayli iddialı.
İstatistiği seviyorsanız bu kitap tam size göre ve istatistikle sorun yaşıyorsanız yine bu kitap tam size göre.
İstatistik artık hem kolay hem zevkli olacak.
"Çıplak İstatistik oldukça uygun bir isimlendirme. Charles Wheelan gereksiz giysileri çıkarıp atıyor ve herkesin takdir edeceği bir şekilde konunun altında yatan güzelliğini ortaya koyuyor."
Hal Varian, Google Baş Ekonomisti
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler