Türkiye’de İnsan Ticareti Mağdurları Osman Seyhan, Alper Akgül  - Kitap

Türkiye’de İnsan Ticareti Mağdurları

1. Baskı, 
Mayıs 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
202
Barkod:
9786051464077
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Modern dünyada köleliğin tarihin geçmişteki sayfaları arasında kaybolup gitmiş bir kavram olduğu düşünülür. Temel hak ve özgürlüklerin bu kadar geliştiği, insan haklarının evrensel hukuk normlarıyla güvence altına alındığı dünyamızda artık insanın bedensel ve psikolojik olarak sömürüye maruz kalabileceğine pek de ihtimal verilmez. Ancak tarihsel süreç içerisinde yaşanan medeni ve beşeri gelişmelere, ulaşılan teknolojik imkânlara rağmen insanın bir sömürü aracı olarak kullanılmasına modern çağ hâlâ tanıklık etmektedir.
İnsan ticareti olarak ifade edilen bu modern kölelik formu aslında tam da yukarıda değinilen alanlardaki gelişmelerin sonucu olarak küresel düzeyde kendini göstermektedir. İnsanın çeşitli yollarla bedensel olarak sömürülmesinin ortaya çıkardığı baş döndürücü maddi kazanç sınır aşan suç örgütlerini insan ticaretinin küresel aktörleri hâline getirmektedir. Aslında ulaşım ve iletişim teknolojilerindeki yaşanan gelişmeler, dünyada sürekli entegre hale gelen ticaret yolları, ekonomik nedenlerle yumuşatılan vize politikaları ve serbest dolaşım imkanları bu suç örgütlerinin işini kolaylaştırmaktadır. Zira entegre olan bu ağları kullanarak insanın sömürü amacıyla taşınmasını sağlamak onlar için kolaylaştırıcı bir rol oynamaktadır.
İnsan ticareti kozmopolit bir suçtur. Tıpkı uyuşturucu ya da silah kaçakçılığı gibi küresel düzeyde entegre olmuş sistemleri, aşamaları ve aktörleri olan karmaşık süreçleri içerir. Bu nedenledir ki insan ticareti ile mücadele etmek hiçbir ülkenin diğerlerinden soyut ulusal bir meselesi olmadığı gibi ancak tüm ülke ve uluslararası kuruluşların ortak ve bütüncül yaklaşımı ile karşılık verilebilecek küresel düzeyde bir tehdittir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnsan Ticareti Mağduru Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Çalışma Hakları
.
Kaos ve Kamu Politikası Oluşumu: Türkiye’de İnsan Ticareti Politikaları Örneği
.
İnsan Ticareti Mağdurlarının Kırılganlıkları ve Mağdur Tedarikçilerinin Kapasitelerindeki Bölgesel Farklılıklar
.
Hukuki Açıdan Cinsel Sömürü Amaçlı İnsan Ticareti
.
İnsan Ticareti ile Mücadelede Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Deneyimi
.
Kadın Ticaretiyle Mücadelede Sığınmaevi Deneyimi: Kadın Dayanışma Vakfı Örneği
.
Ulusal Başvuru Mekanizmalarından 157 Acil Yardım Hattı
.
Yargıtay Kararları Ekseninde İnsan Ticareti Suçu Mağduru Çocuklar