Benim Umudum Var Senih Özay Röportajı İbrahim Özcan, Neyir Şeyda Musal  - Kitap

Benim Umudum Var

Senih Özay Röportajı

1. Baskı, 
Kasım 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
214
Barkod:
9786058749870
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir yazar ve sıra dışı bir entelektüel.
Fikir ve eylemi bir araya getiren deha!
O, güzel atlara binip çekip giden o güzel insanlardan aramızda olandır!
Kuşların, arıların, yılanların, balıkların, börtü böceğin,
Zorda kalanların, çevrenin, doğanın,
Kirletilen havanın, suyun, ağaçların avukatıdır!
Hayvanları korur, sanatın yanındadır...
Savaşçıdır ve bir hak koruyucusudur.
Doğa, insan, hayvan ve çevre nerede saldırıya uğruyorsa, Senih Özay oradadır.
Hukuk Ansiklopedisi röportaj ekibinden İbrahim Aycan ve Neyir Şeyda Musal, Anıt Hukukçu Senih Özay ile konuşulmayanları konuştu. Sorulamayanları sordu ve sizler için bu kitabı hazırladı.
Kitap, roman akıcılığında ve röportaj türünde biyografik bir eserdir. Aktivist, çevreci ve bir hukuk dehası olan Avukat Senih Özay ile 2018 yılında yapılan nehir söyleşiden oluşmaktadır. İzmir'de, Bornova sırtlarındaki Homeros Vadisinde gerçekleşen hacimli söyleşi, uzun bir çalışma ve Senih Özay araştırması sonunda kitap haline dönüştürülmüştür.
Kitap, Senih Özay'ın maceralı yaşam öyküsü ile birlikte Türkiye'nin yakın tarihine ve hukuk sistemine ışık tutuyor. Kâh bir filozofla yapılan tartışmaya kâh bir aktivistin maceralarını anlattığı otobiyografiye dönüşen eser İbrahim Aycan ve Neyir Şeyda Musal'ın akıcı üslubuyla sıkılmadan okunuyor. İçindekiler sadece hukukçulara değil, duyarlı her vicdana hitap ediyor. Bu yönüyle eser, okuyucuya, sistem, hukuk ve hayat adına farklı bakış açıları kazandırmaya aday.
Kitabın sonunda; Barolar Birliği önceki başkanı Vedat Ahsen Coşar, gazeteciler M. Feyzi Hepşenkal ve İskender Özturanlı ile akademisyen Doç. Dr. Öykü Didem Aydın, Avukat Ahu Tahmilci, Sanatçı Gupse Özay ve alanında birçok uzman Senih Özay'ın avukatlık ekolü ve hak arama felsefesi hakkında görüşlerini dile getiriyor.
"Senih Özay; ruhunu kelebeğin kanadına yüklemiş, sevdikleri ile semalara uçan, bakmakla görmek arasındaki farkı çözmüş, mücadeleci, üretken, eğitici, öğretici, dost, sırdaş, sıcacık bir insan…"
(Tanıtım Bülteninden)