Belediye Şirketleri ve İstisna Uygulamaları Salim Demirel, Hilmi Bahadır Barçın  - Kitap

Belediye Şirketleri ve İstisna Uygulamaları

1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
287
Barkod:
9786058891081
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
2010 yılı sonunda yürürlüğe giren 6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile ülkemiz yüksek denetim kurumu Sayıştay'ın denetim alanı ve denetim kapasitesi uluslararası standartlar doğrultusunda arttırılmıştır. Yeni Sayıştay Kanunu ile Sayıştay'ın denetim alanına giren idarelerden birisi de belediye şirketleridir.
Belediye şirketleri kuruluş süreçleri 5393 sayılı Belediye Kanunu'nda ana hatları ile çizilen özel hukuk tüzel kişileri olmakla birlikte 6085 sayılı Sayıştay Kanunu çerçevesinde Sayıştay denetimine ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde de Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olan ancak bir yönüyle de Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre yönetilen sermaye şirketleridir.
Ancak Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi bu şirketler gerçekleştirilen mevzuat değişiklileri ile diğer kamu kurumları ile birlikte aynı değerlendirilebilmektedir. Veya mali uygulama da farklı yorumlarla karşılaşılabilmektedirler. Kitap da gerek Sayıştay denetimlerinde gerekse uygulama da görülen; denetim süreçlerini ilgilendiren sorularla beraber belediye şirketlerimizin en yoğun olarak sorun yaşadığı alan olan 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında; 100'ü aşkın soruya da yanıt verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Denetim ve Sayıştay Denetimi
.
Belediye Şirketlerinde Sayıştay Denetim Süreci
.
Belediye Şirketlerinde Sayıştay Denetim Bulguları
.
Belediye Şirketleri ve 4734 Sayılı Kanun İlişkisi
.
İstisna (4734–3–g) Uygulamaları