Avukatlık Ücret Sözleşmesi Candaş İlgün  - Kitap

Avukatlık Ücret Sözleşmesi

2. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
558
Barkod:
9786051465746
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Avukatlık Kanunu’nda 4667 sayılı Kanun ile değişikliğe gidilerek maddenin başlığı avukatlık ücretini de kapsayacak biçimde avukatlık sözleşmesi olarak değiştirilmiştir. Bu sözleşmede müvekkil, avukatın hukuki yardımı karşılığında ücret ödeme borcu altına girmektedir.
Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikler ve özellikle bu değişiklikler sonrasında Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin istikrar kazanmış içtihatları ile en son oluşan yasal mevzuat sonrasındaki içtihatlarının uygulayıcılarla paylaşılması amaçlanmıştır.
Kitapta özellikle bozma kararları yanında, yerel mahkeme kararlarının gerekçelerine atıf yaparak onama kararları ile oluşan yerleşik uygulamaları da aktarılmıştır. Eserde Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin emsal nitelikteki açıklamalarını, yerel mahkemelerin onanan kararlarının gerekçelerini de eserin kapsamına dâhil edilmiştir. Kitapta özellikle haklı-haksız azillerdeki ücret durumunu ayrı ayrı ele alınmıştır. Kitapta bilinen tanım ve açıklamalar yerine tartışmalı olan ve daha önce ele alınmamış hususlar ele alınıp uygulamacıların beğenisine sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vekalet Ücreti Alacağı
.
Haklı Haksız Azil Nedenleri
.
Sözleşmenin Geçersizlik Nedenleri
.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin Emsal İçtihatları