Uluslararası İktisat Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan  - Kitap

Uluslararası İktisat

1. Baskı, 
Eylül 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
380
Barkod:
9786057858887
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
440,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası iktisat, iktisat biliminin en popüler tartışma konularını içine alan dalıdır. İhracat, ithalat, döviz kuru, cari açık gibi doğrudan bu disipline ait kavramların gündelik hayatta ne kadar sık kullanıldığına bakıldığında bu popülerlik açıkça gözlenecektir. Dışa bağımlılık, dünya emtia fiyatları, değişen petrol fiyatlarının dış açık ve enflasyona etkisi, aynı bağlamda anılabilir onlarca örnekten sadece birkaçıdır.
İktisat eğitimi alanların mikroiktisat ve makroiktisat ile başlayan bilimsel birikimi, uluslararası iktisat kavram ve kuramları ile şekillenecek ve işlevsel hale gelecektir. Dünyada kapalı ekonomiye sahip ülke artık bulunmadığına göre, herhangi bir ülkede iktisadi işleyiş ve performansın iyi anlaşılması, uluslararası iktisat nosyonunu gerekli kılmaktadır. Sadece iktisat eğitimi alanların değil, ortalama vatandaşın ve entelektüel kaygısı olanların, küresel ve ulusal ölçekte olup bitenleri iktisaden kavrayabilmesi buna bağlıdır.
Bu çalışma, 25 yılı aşan uluslararası iktisada ilişkin bilimsel birikimin ürünüdür. İktisat bölümlerinde okutulan aynı adlı dersin kaynağı olma yanında, KPSS ve meslek sınavlarına hazırlanan adaylara ve yer verilen konulara merak duyan genel okuyucuya yararlı olmayı amaçlamaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Ticaret Teorileri
.
Uluslararası İktisat Politikası
.
Uluslararası İktisadi Yönelimler: Küreselleşme ve Bölgeselleşme
.
Uluslararası Parasal İlişkiler: Teori ve Politika