Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:52 Aralık 2010 Cemre Kocaçimen

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:52 Aralık 2010

1. Baskı, 
Aralık 2010
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
310
Barkod:
1306980210125
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
2010 yılının son sayısı ile karşınızdayız. Bildiğiniz gibi Kasım ve Aralık ayları, yeniden değerleme oranının ve buna bağlı olarak vergileri, harçları ve para cezalarını artıran bir dizi tebliğin yayımlandığı aylardır.
Son ayına girdiğimiz 2010 yılında %2,2 olarak uygulanan yeniden değerleme oranı, karşılamaya hazırlandığımız 2011 yılında %7,7 olarak uygulanacak.
Vergilerden ve harçlardan söz etmişken, %1,95 olarak uygulanmakta olan, kamu alacaklarına her ay için ayrı ayrı uygulanacak gecikme faizi oranını %1,40 olarak belirleyen ve %19 olarak uygulanmakta olan, kamu alacaklarına uygulanacak yıllık tecil faizi oranını %12 olarak belirleyen kararların da yayımlandığını anımsatalım.
Bu yılın son sayısında yine ilginizi çekeceğine inandığımız makalelere yer verdik. Yargıtay’ın yakın zamanda verdiği bir kararla yeniden alevlenen bir konuyu ele alan Bahattin Aras’ın “Hâkimlerin Yargısal Faaliyetlerinden Dolayı Hukuki Sorumluluğu ve Yeni HMK Tasarısında Getirilen Yenilikler” başlıklı yazısı, Gökmen Avcı’nın “Zor Kullanma Yetkisine İlişkin Sınırın Aşılması” başlıklı ve Hüseyin Bilgin’in “5996 Sayılı Kanunda Düzenlenen İdari Para Cezaları ve Bu Cezalara Karşı Başvurulacak Yargı Yolu” başlıklı yazıları güncel ve tartışmalı konuları ele alıyor.
Burada değerli yazarlarımızın tümünün yazılarından söz edemiyoruz. Ancak, her sayımızda önemli hukukçularımızı tanıtan Galip Doğan’ın, hepimizin zaman zaman bir biçimde andığı, yakın tarihimizin ünlü simalarından Nevzat Tandoğan’ı anımsattığı köşesini okumanızı önermeden geçemeyeceğiz.
Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu gibi önemli kanun tasarılarının görüşülmesine Ocak ayı içerisinde başlanıyor. Partilerin tasarıların üzerinde uzlaştıkları haberleri sürecin hızlı tamamlanacağını gösteriyor.
Yoğun bir gündemle başlayacağı belli olan 2011 yılının ilk sayısında buluşmak üzere, mesleki açıdan daha yoğun ve daha verimli bir yıl diliyoruz. (Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Hüseyin BİLGİN:5996 Sayılı Kanunda Düzenlenen İdari Para Cezaları ve Bu Cezalara Karşı Başvurulacak Yargı Yolu
.
İsmail YEŞİL:Anayasal İlkeler Çerçevesinde Disiplin Cezaları
.
Murat KAYA:Çocuğun Cinsel İstismarı Suçunda Vücuda Temas Şartı Var mıdır?
.
Bahattin ARAS:Hâkimlerin Yargısal Faaliyetlerinden Dolayı Hukuki Sorumluluğu ve Yeni HMK Tasarısında Getirilen Yenilikler
.
Suat ŞİMŞEK:Ortaklığın Giderilmesi Davaları
.
Soner ALTAŞ:Zayi Belgesi Davalarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
.
Gökmen AVCI:Zor Kullanma Yetkisine İlişkin Sınırın Aşılması
.
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN:33 Maddelik Yönetmelikte 159 Değişiklik...
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif TUTUMLU:Önödeme İşleminin Vakıa İspatındaki Rolü
.
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip DOĞAN:Nevzat Tandoğan (1894 – 1946)
.
Pratik Bilgiler – Cumhur Sinan ÖZDEMİR:5510 Sayılı Kanuna Göre Hizmet Borçlanma İşlemleri
.
Yargı Kararları