Mesleki Yazışmalar Öznur Koç  - Kitap

Mesleki Yazışmalar

4. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
152
Barkod:
9786051332437
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
121,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kurum ve kuruluşların iş süreçlerinin etkinliğinin sağlanmasında önemli bir faktör olan iletişim ve iletişim biçimleri, hem bireysel hem de kurumsal ilişkilerin gelişmesinde büyük bir role sahiptir. Bu kitapta yazılı iletişimi oluşturan, resmi yazışma esasları ve örnek uygulamalar, iş (ticari) yazıları ve örnek uygulamalar ile özel yazılar hakkında detaylı bilgi verilmeye çalışılmıştır.
Resmi yazışma uygulamaları, Başbakanlığa bağlı İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından yayımlanan “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller” başlıklı 2004 yılındaki en son genelge çerçevesinde anlatılmaya çalışılmıştır. İş yazıları ile ilgili olarak ise, Türk Standartları Enstitüsü tarafından “İş Yazılarının Düzenlenmesi” adlı TS 1390 doküman nolu standart 1975 tarihinde hazırlanmış olup halen yürürlüktedir. Kitabın iş yazıları ile ilgili bölümü bu standart çerçevesinde hazırlanmıştır.
Bu kitap, mesleki yazışmalar konusunda eğitim alan öğrenciler ile kurum ve kuruluşlarda görev yapan çalışanların yazılı iletişim konusundaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlanmıştır.