Ceza Yargılamasında Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat Dr. Emrullah Aycı  - Kitap

Ceza Yargılamasında Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
370
Barkod:
9786051465043
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
80,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yapılan bir ceza yargılamasında, yargılama sonunda verilecek kararların uygulanmasını sağlamak amacıyla hâkim tarafından veya gecikmesinde sakınca olan hallerde kanunun yetkili kıldığı merciler tarafından, hükümden önce kişilerin hak ve hürriyetlerini kısıtlayan koruma tedbirlerinin uygulanması sırasında ceza hukukuna aykırı bazı sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Böyle bir durumun ise tazminat hukuku açısından bazı sonuçları doğmaktadır. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 141 ve devamı maddelerinde düzenlenen koruma tedbirleriyle nedeniyle tazminat, ceza hukuku içerisinde kendine özgü bir tazminat türüdür.
5271 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle bu davalar daha çok gündeme gelmeye başlamıştır. Bundan önce ise, 466 sayılı Kanun ile haksız yakalanan ve tutuklananlara tazminat verilmesi şeklinde düzenlenmişti. 466 sayılı Kanun öncesinde ise, genel hükümlere göre sorun çözümlenmekteydi. 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu açısından koruma tedbirleri nedeniyle tazminat konusu bir bütün halinde değerlendirmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Olarak Koruma Tedbirleri, Türleri, Özellikleri, Sınıflandırılması, Hukuka Aykırılıkların Sonuçları
.
Tazminatın Hukuki Niteliği, Sorumluluk Hukuku, Sorumluluk Türleri, Hakimlerin Sorumluluğu, Tazminatın Kaynakları
.
Tazminat Nedenleri, Tazminat Kapsamı Dışındaki Koruma Tedbirleri
.
Tazminat Davasının Özellikleri, Görevli ve Yetkili Mahkeme, Yargılama Yöntemi, Tazminatın Hesaplanması, Tazminatın Geri Alınması, Devletin Rücu Etmesi, Tazminat İstenemeyecek Durumlar, Yasa Yolları