Belediyelerde Hizmet Yönetimi ve Pazarlama Yrd. Doç. Dr. Ömer Torlak  - Kitap

Belediyelerde Hizmet Yönetimi ve Pazarlama

1. Baskı, 
Kasım 1999
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9789753472470
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde insanlara hizmet sunma noktasındaki en yoğun yerel yönetim birimi belediyelerdir. Belediyeler bu geniş çerçevedeki hizmetleri sunarken, belirli bir mevzuat çerçevesinde, kendilerine gösterilen doğrultuda hareket etmek zorundadırlar. Mevzuat gereği elde ettikleri gelirlerle bu hizmetlerin giderlerini karşılamak ve ayrıca hizmetlerde kâr amaçsız olmak durumundadırlar. Bu yönü ile belediyeler kâr amaçsız işletmeler olarak değerlendirilebilirler.
Yrd. Doç. Dr. Ömer Torlak'ın kaleme aldığı Belediyelerde Hizmet Yönetimi ve Pazarlama isimli bu kitapta; belediye hizmetlerinin neler olduğu tanımlanmakta, belediyelerde hizmet odaklı bir yönetim çerçevesinde hizmet yönetiminin nasıl olması gerektiği üzerinde durulmakta ve belediyelerde hizmet odaklı yeni yönetim anlayışı çerçevesinde belediye hizmetlerine pazarlama yaklaşımının uygulanabilirliği açıklanmaktadır.
Kitap; belediye hizmetlerinin sunulmasında gerek hizmetlerin kalite olarak gelişmesi, gerekse maliyetlerinin azaltılması açısından, belediyelerde hizmet yönetimi anlayışı ile pazarlama uygulamalarının yerleştirilmesi ve uygulanmasına yönelik çok faydalı bir kaynak niteliği taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yerel Hizmetler ve Belediyeler
.
Belediyelerde Yeni Yönetim Anlayışı
.
Belediyelerin Misyonu
.
Hizmet Stratejileri
.
Belediyelerde Hizmet Pazarlaması
.
Kâr Amaçsız Kuruluşlar Olarak Belediyeler
.
Belediye Yönetiminde Sorumluluk