Genel Hukuk Bilgisi Meslek Yüksek Okulları İçin Prof. Dr. Kemal Gözler  - Kitap

Genel Hukuk Bilgisi

Meslek Yüksek Okulları İçin

22. Baskı, 
Ağustos 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
216
Barkod:
9786256460669
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi" tarafından içeriği belirlenen "genel hukuk bilgisi" dersine yönelik bir "ders kitabı" olarak hazırlanmıştır.
"MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi"nde, "genel hukuk bilgisi" dersinin "ders içeriği", sekiz ayrı konu olarak belirlenmiş ve her bir konuda amaç ve ulaşılmak istenen davranışlar birkaç cümleyle açıklanmıştır, işte elinizde tuttuğunuz bu kitapta, genel hukuk bilgisi ders programında belirlenen sekiz konu, yine orada belirtilen amaç ve davranışlar doğrultusunda işlenmiştir.
Bu ders kitabının, meslek yüksek okullarında okutulan "genel hukuk bilgisi" dersini alan öğrencilerin "MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi"ne uygun kaynak ders kitabı ihtiyacını bir ölçüde de olsa gidereceğini umuyoruz.
Bu kitapta konular meslek yüksekokulu birinci sınıf öğrencilerinin anlayabileceği bir açıklıkta işlenmiştir. Olabildiği ölçüde günümüz Türkçesinden hukuk terimleri verilmiş; eski terimlerin ise günümüz Türkçesiyle karşılıkları verilmiştir. Kitapta, metin içinde verilen bilgiler, bazı yerlerde ayrıca "TABLO'lar hâlinde özetlenmiştir. Aynı şekilde, metin içinde yapılan bazı sınıflandırmalar, "ŞEMA" olarak da gösterilmiştir. Öğrenciler bu "tablo" ve "şema"lar yardımıyla konuları kolayca öğrenebileceklerdir.
Kitapta işlenilen konuların ayrıntılarına girilmemiştir. Ancak her konuda daha fazla bilgi edinmek isteyen öğrencilerin bakabilecekleri kaynaklar gösterilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler