Genel Muhasebe Öğr. Gör. Safiye Tokmak  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
567
Barkod:
9786058548008
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, muhasebe ile ilgili ilk temel bilgileri öğretmek amacıyla fakülte ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin gereksinimini karşılamak amacıyla yazılmıştır. Bunun yanında, meslek mensupları ve muhasebe uygulayıcılarına da yararlı olması amaçlardan biridir. Ayrıca muhasebe ile yeni tanışanların önyargı olarak düşündükleri zorluğu yok etmek muhasebe ile arada bir sevgi bağı oluşturmak temel ilkedir. Muhasebe mesleğinin her geçen zaman diliminde daha da önemli hale gelmesi ve tanınan yetkiler bu mesleğe ilgiyi daha da arttırmaktadır. Tekdüzen muhasebe sisteminde önce ve sonra yaşamış olduğum uzunca bir süre meslekle bütünleşmek severek bu işi yapmanın hazzını yaşatmaktadır.
Konu anlatımları sırasında zaman zaman muhasebenin yasal ve hukuki dayanağını oluşturan Vergi Usul Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu'na atıf yapılmış olup, muhasebe ile ilişkisi ön plana alınmış ve açıklamalar bu yönde yapılmıştır.
Kitap tekdüzen muhasebe sistemi esas alınarak açıklanmışsa da, çift taraflı kayıt sistemi temeline dayandırılmıştır. Üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokul öğrencileri, meslek mensupları, staj yapanlar, kursiyerler ve uygulayıcılar konuların hem teorik hemde pratik yönü ile tanışacaklar ve sistemin işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebe Hakkında Genel Kavramlar
.
Hesap Kavramı, İşleyiş Kuralları ve Tek Düzen Hesap Planı
.
Muhasebe Kullanılan Defter ve Belgeler
.
Muhasebede Kullanılan Mali Tablolar
.
Muhasebe Süreci
.
Katma Değer Vergisi ve İşleyişi Hakkında Genel Açıklamalar
.
Bilanço Hesaplarının İşleyişi
.
Gelir Tablosu Hesapları
.
Maliyet Hesapları
.
Nazım Hesapları
.
Muhasebe Süreci ile İlgili Çözümlü Örnek Uygulamalar ve Test Soruları