İş Kazası ve Meslek Hastalığı Mesut Balcı, Birol Soner, Bahri Aydoğan, Ahmet Yener  - Kitap

İş Kazası ve Meslek Hastalığı

1. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1594
Barkod:
9786050505481
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, işbölümü gereği Sosyal Güvenlik Hukukuna ilişkin davaların yanı sıra, iş kazalarından ve meslek hastalıklarından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat davalarını da temyiz merci olarak incelemekte ve bu konuda oluşturduğu içtihatlarda koyduğu ilkelerle uygulamaya yön vermektedir.
Ne yazık ki, ülkemizde gerçekleşen iş kazaları ve meslek hastalıkları dünya sıralamasında üst sıralardadır. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliği hukuku son derece önemli bir hale gelmiştir.
Nitekim günümüzde gelişen sanayi ve teknoloji karşısında insan yaşamının kutsallığı çerçevesinde işverenin, iş yerinde işçilerin sağlığını ve iş güvenliğini sağlamak için gerekli olanı yapmak ve bu husustaki şartları sağlamak ve araçları noksansız bulundurmakla yükümlü olduğu 4857 sayılı İş Kanununun 77. maddesinin açık buyruğu iken, İş Kanununun 77. ve devamı bir kısım maddeler 30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 37. maddesiyle yürürlükten kaldırılmış olup, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işverenin sağlık ve güvenlik önlemlerini alma yükümlülüğünü daha çağdaş ve ayrıntılı bir biçimde düzenlemiştir.
Bu çerçeveden hareketle, İş Kazası ve Meslek Hastalığı adlı bu kitap da, Yargıtay 21. Hukuk Dairesinin iş kazası ve meslek hastalığının tespiti ve uygulamada karşılaşılan sorunlara ilişkin açıklama ve uygulamaya dair kararları bulunmaktadır.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler