Örneklerle Arduino Dr. Yılmaz Kaya, Dr. Ramazan Tekin  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
272
Barkod:
9786059594370
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Arduino; üzerinde kendisine has mikrodenetleyicisi olan bir giriş çıkış kartı ve processing dilinin bir uygulamasını içeren fiziksel kodlama programlama ortamıdır; yani hem donanım hem de kodlama desteği sunan bir uygulama geliştirme ortamıdır. Arduino'nun kendisi küçük ama uygulamalara verdiği çözümlerle işlevi zengin bir platformdur.
Ardiuno'nun sunduğu ortam ile hem programlama kolaylaşmış hem de görsellik desteği arttırılmıştır. Arduino kartlar, üzerinde bir mikrodenetleyici olması, uçlarının esnek olarak kullanılabilmesi ve çeşitli uygulamalar için ek kartlara sahip olması nedeniyle uygulamalarda oldukça öne çıkmaktadır. Arduino kartlara çok kolay eklenebilecek çok çeşitli ek kartlar vardır: Örneğin sıcaklık, ivme, nem gibi çeşitli sensörleri içeren ek kartlar, ağ ve İnternet bağlantısı için ek kart, analog sayısal dönüşüm için ADC/DAC ek kartı, DC motor ve adım motoru sürücü ek kartları, ekran ve gösterge ek kartları, Bluetooth RFID ve kızılötesi ek kartları bunlara örnek olarak verilebilir.
Ayrıca, nesnelerin İnternet'i için geliştirilmiş Blynk ile Arduino donanımları uzaktan kontrol edilebilir, sensörlerden gelen veriler görüntülenebilir, veriler depolanabilir ve görselleştirilebilir.
Bu kitabımız ile örneklerle kolay ve hızlı bir şekilde Arduino'yu öğrenebilirsiniz; örneklerin daha iyi anlaşılması için devre şemaları da ayrıca verilmiştir. Verilen örneklere ait devre çizimleri Fritzing adlı açık kaynak devre tasarım uygulamasıyla yapılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)