Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi

 Çağrı Cem  - Kitap

Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi

1. Baskı, 
Nisan 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
202
Barkod:
9786055373696
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Profesyonel futbolcu transfer sözleşmesini ve bu sözleşme uyarınca tarafların hak ve borçlarını incelemeye başlamadan önce ilk olarak profesyonel futbola yönelik esasların ortaya konulması gerekmektedir. Zira çalışmanın konusunu amatör futbolcular değil, profesyonel futbolcuların transferi teşkil etmektedir.
Bu bakımdan çalışmanın ilk bölümünde, "profesyonel futbol"dan bahsedilmesini mümkün kılan profesyonel futbolcu, futbol kulüpleri ve ülkemizde futbolu düzenleyen TFF' ye yönelik açıklamalarda bulunulmuştur. Bu hususların akabinde, transfer sözleşmesinin anlaşılabilmesi ve futbolcuların kulüpler karşısındaki durumlarının belirlenebilmesi bakımından son derece önemli olan ve futbolcuları kulüplerine hukuki olarak bağlayan profesyonel futbolcu sözleşmesi inceleme konusu yapılmıştır. İlk bölümde son olarak gerek TFF tarafından belirlenmiş olan gerekse doktrince kabul edilen transfer çeşitlerine ve transfere yönelik birtakım kurallara genel hatları ile yer verilmiştir.
Çalışmanın ikinci bölümünde ise bir transfer türü olarak kabul edilen "futbolcunun mevcut kulübünden ayrılarak bir başka kulübe geçiş yapmasını sağlayan profesyonel futbolcu transfer sözleşmesinin esasları inceleme konusu yapılmıştır. Bu bölümde profesyonel futbolcu transfer sözleşmesinin tanımı, tarafları ve unsurlarına yer verilmiş, sözleşmenin hukuki niteliği tespit edilmiş ve böylece sözleşme taraflarının hak ve borçlarına yönelik gerekli hukuki zemin oluşturulmuş olacaktır. İkinci bölümde son olarak profesyonel futbolcu transfer sözleşmesinin benzer sözleşmelerden farkları ortaya konmaya çalışılmıştır.
Çalışmanın son bölümünde ise, ikinci bölüm itibariyle genel esasları incelenmiş olan profesyonel futbolcu transfer sözleşmesi uyarınca tarafların hak ve borçlarına ve borca aykırılık durumunda ne gibi yaptırımlara tabi tutulacaklarına yönelik olarak açıklamalara yer verilmiş olup, eserde bu konu hakkında derinlemesine bilgi sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Profesyonel Futbolcu Transferine İlişkin Genel Kavramlar
.
Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesinin Esasları
.
Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi Uyarınca Tarafların Hak ve Borçları