Uluslararası İlişkilere Giriş Faruk Sönmezoğlu, Hakan Güneş, Erhan Keleşoğlu  - Kitap
7. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
245
Barkod:
9789753534734
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, uluslararası ilişkilerin karmaşık görünen dünyasına farklı bir pencereden bakmak isteyenler için giriş niteliğinde bir başvuru kaynağıdır. Enformasyon bombardımanı altında bocalayan, dünya siyasetini ve uluslararası ilişkileri bilimsel nesnellik çerçevesinde analiz edebilmek için bir sistematik bakış açısına ihtiyaç duyan başlangıç düzeyindeki okuyucular için hazırlanmıştır.
Günümüz dünyasının siyasal meselelerine çok boyutlu bir açıdan yaklaşma becerisini geliştirmek kuşkusuz zorlu bir uğraştır. Söz konusu uğraşta uluslararası ilişkiler alanının özgül yapısına ve tarihsel evrimine aşina olmak da başlangıç noktasını oluşturur. Kitapta bu konularda temel bir çerçeve çizilmeye çalışılmıştır.
Bu kaynakta ayrıca, uluslararası ilişkilerin günümüzdeki siyasi, iktisadi ve hukuki görünümleri arasında bir ufuk turu yapılmakta; okuyucuya alanı anlaması ve analiz edebilmesi için temel teorik yaklaşımlar, ilgili kavramlar ve olgular, küresel ve bölgesel sorunlar sistematik bir bütünlükle aktarılmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Konu ve Kapsam
.
Tarihsel Süreç
.
Temel Yaklaşım ve Bakış Açıları
.
Günümüzde Dünya
.
Uluslararası Örgütler
.
Uluslararası Sorunlar: Küresel Sorunlar
.
Uluslararası Sorunlar: Bölgesel Sorunlar
.
Dünyanın Geleceği