Kira Hukuku Olcay Göçüm  - Kitap

Kira Hukuku

3. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1069
Barkod:
9786258209761
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.134,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Üçüncü ve genişletilmiş bu baskıyı; dünya ve ülke genelindeki Covid-19 salgın hastalığı ve ekonomik dalgalanmalara bağlı olarak oluşan süreçte açılan kira tespit, kira uyarlama davalarında izlenmesi gereken usul, kira uyarlama davası açılırken dava şartı olan "Zorunlu Arabuluculuk" başvurusunun zorunlu olup olmadığının tespitine yönelik olarak verilen kararlar, yeni içtihatlar, Covid-19 salgın hastalığına bağlı olarak oluşan pandemi sürecinde ihtiyati tedbir kararlarının ne zamana kadar devam edeceğine ilişkin oluşan kararlar karşısında hazırladım.
Bu ihtiyaca binaen katkı sağlamak amacıyla Kira Hukuku alanında yaşadığımız ve sıkça karşılaştığımız yeni konuları da ekleyip, her konunun önemli kısımlarına ayrıca parantez açarak ve eserde daha fazla Yargıtay kararına yer vererek bu kararlar ışığında konuları daha geniş çerçevede açıkladım.
Kira Hukukuna ilişkin sıkça karşılaştığım soruları; Yargıtay kararları doğrultusunda eserin son bölümünde cevaplandırmaya çalıştım. 6098 sayılı TBK'nın kira hukukuna ilişkin hükümlerine kitabın son bölümünde yer verdim.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kira Hukuku, Kira Sözleşmesi ve Tanımı
.
Tahliye
.
Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları
.
Kira Tespit Davası
.
Kira Sözleşmesinden Doğan Tazminat Davaları
.
İhale Yoluyla Kiraya Verilen Taşınmazların Tahliyesi
.
İcra ve İflas Yasasına Göre Tahliye Davaları
.
Kira Uyarlama Davası
.
Kira Hukukunda Sıkça Sorulan Sorular