Sporda Doping Prof. Dr. Selçuk Öztek'e Armağan Prof. Dr. Murat Balcı  - Kitap

Sporda Doping

Prof. Dr. Selçuk Öztek'e Armağan

1. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
189
Barkod:
9786258092561
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
257,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen "Sporda Doping" konulu 1. Spor Hukuku Zirvesinde sunulan tebliğleri içermektedir.
Doping, dünya çapında mücadele edilen önemli bir konudur. Spor hukukunda çok ayrıntılı şekilde ele alınmakta ve hassasiyetle üzerinde durulmaktadır. Doping ve dopingle mücadele yöntemleri WADA tarafından sürekli güncellenmekte ve takip edilmektedir.
Spor geçmişimize baktığımızda ülkemizde doping konusunda unutamayacağımız olumsuz izler mevcuttur. Uluslararası spor organizasyonlarında kazandığımız madalyalar daha sonra geri alınmış ve millet olarak hepimizi üzmüştür. Bu sebeple çalışmada öncelikle Prof. Dr. Emine Yazıcıoğlu tarafından hazırlanmış "Ödülleri iadesi" makalesine yer verilmiştir.
Öte yandan doping, kitleler tarafından yakından takip edilen futbolda ihlal edilen bir konu olduğundan "Futbol Disiplin Hukukunda Doping" konusu da ele alınmıştır.
Doping kullanımı ceza hukuku ile yakın ilişki içinde bir konudur. Ülkemizde doğrudan bir suç olarak düzenlenmemiş olsa da Alman Hukukunda doping suç olarak kabul edilmiştir. Doç. Dr. Mehmet Emin Alşahin tarafından sunulan "Doping ve Ceza Hukuku"adlı makale eserde önemli bir eksikliği gidermiştir. Dünya üzerinde "veri"ler gün geçtikçe önem kazanmakta ve aynı oranda "Kişisel verilerin korunması" hukuku da gelişmektedir. Doping test sonuçlarının kişisel veri özelliği göz önüne alındığında, bu konuda Doç. Dr. Hüseyin Aydın tarafından kaleme alınan makaleyi ilgi çekici kılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dopingle Mücadelede Ödüllerin İadesi, Prof. Dr. Emine Yazıcı Oğlu
.
Futbol Disiplin Hukuku Bakımından Doping, Prof. Dr. Murat Balcı
.
Doping ve Ceza Hukuku, Doç. Dr. Mehmet Emin Alşahin
.
Kişisel Verilerin Korunması Açısından Doping Test Sonuçları, Doç. Dr. Hüseyin Aydın
.
E–Spor ve Doping, Dr. Öğr. Üyesi Kerim Çakır
.
Dünya Anti Doping Ajansı (Wada)'nın Yapılanması ve İdari İşleyişi, Dr. Can Yalçın Kaya
.
Dopingle İlgili Örnek CAS Kararları, Av. Sinem Turan
Kitapla İlgili Kategoriler