Avrupa Birliği'nin Sosyal Politikası ve Türkiye Gürol Özcüre  - Kitap

Avrupa Birliği'nin Sosyal Politikası ve Türkiye

1. Baskı, 
Nisan 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
686
Barkod:
9789944250931
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
40,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eseri konu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve analizler içeren geniş kapsamlı bir çalışmadır. Eser beş bölümden oluşmaktadır. Birinci Bölüm’de, AB sosyal politikasının gelişimine ilişkin bilgiler verilmiş ve konular AB normları bağlamında değerlendirilmeye çalışılmıştır. İkinci Bölüm’de, AB sosyal politikasının temel temalarından biri olan “Avrupa Birliği’nin İstihdam Politikası ve Avrupa İstihdam Stratejisi (AİS)” hakkında ayrıntılı açıklamalar yapılmış, bu kapsamda, “ayrımcılık yasağı”, “kadın erkek eşitliği”, “işçi sağlığı ve iş güvenliği” vb.’ne ilişkin AB düzenlemeleri ile işyerlerindeki yapısal değişikliklere karşı işçinin uyumunun sağlanması ve korunmasını öngören AİS hükümleriyle ilgili açıklamalar yer almaktadır.
Bu bölümde ve izleyen bölümlerde yer verilen AB sosyal politikasına ve çalışma hukukuna ilişkin kurallar, kurucu antlaşmalar, tüzükler ve yönergeler bağlamında açıklanmaktadır. Üçüncü Bölüm’de, “AB’de İşgücünün serbest dolaşımı” ve Dördüncü Bölüm’de “Sosyal Diyalog ve Yönetime Katılma” konusunda AB normları değerlendirilmiştir. Okuyucu bu bölümde ayrıca, AB’de örgütlenme özgürlüğü, toplu pazarlık ve grev hakkına ilişkin bilgiler de bulacaktır.
“Türkiye’nin AB İstihdam ve Sosyal Politikası’na Uyumu”na ilişkin gelişme ve değerlendirmeler ise Beşinci Bölüm’de ele alınmıştır. Böylece, Türkiye’nin AB Sosyal Modeline (ASM) uyumu sürecinde ortaya çıkabilecek olası sorunlar karşılaştırmalı olarak tahlil edilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
AB'de Sosyal Politika Kavramı, Tarihsel Gelişimi ve Sorun Alanları
.
AB İstihdam Politikası
.
AB'de İşgücü Göçü ve Serbest Dolaşım
.
Sosyal Diyalog ve Yönetime Katılma
.
Türkiyenin AB Sosyal Politikası ve İstihdam Politikası