Türk Anayasal Düzeninde Siyasal Hak ve Özgürlüklerin Kapsamı ve Sınırları Dr. Hamdi Gökçe Zabunoğlu  - Kitap
Türk Anayasal Düzeninde

Siyasal Hak ve Özgürlüklerin Kapsamı ve Sınırları

1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
315
Barkod:
9789754647143
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
285,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma giriş, üç ana bölüm ve sonuç bölümlerinden oluşmaktadır. Birinci bölümünde "Siyasal Hak ve Özgürlük Kavramı ve Gelişimi" başlığında, siyasal hak kavramı incelenmiş, daha sonra siyasal hakların tarihsel gelişimi ele alınmış ve son olarak ülkemizde siyasal hakların Anayasal dönemler açısından düzenlenişleri incelenmiştir.
İkinci bölümde 1982 Anayasasında siyasal hak ve özgürlüklerin düzenlenişi ele alınmış, böylece Türk siyasal yaşamındaki siyasal hakların alanı belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde, siyasal hakların norm alanı üzerinde durulmuştur.
Bu bölümde, anayasal ve yasal yasaklamalar incelenerek bu uygulamaların Türk siyasal hayatı üzerindeki etkileri tartışılmıştır. Hakların sınırı ve yasaklama nedenleri konuyla ilgili başta Anayasa Mahkemesi kararları olmak üzere ulusal ve ulusal üstü mahkemelerin verdikleri kararlarla irdelenerek ayrıntılı bir biçimde tartışılmıştır. Sonuç kısmında ise, tez boyunca ulaşılan veriler ve tespitler bir arada değerlendirilmiş ve siyasal hak ve özgürlüklere ilişkin eriştiğimiz sonuçlar ışığında önerilere yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Siyasal Hak ve Özgürlükler Kavramı ve Gelişimi
.
1982 Anayasasında Siyasal Hak ve Özgürlüklerin Düzenlenmesi
.
1982 Anayasasına Göre Siyasal Hak ve Özgürlüklerin Kapsamı
Kitapla İlgili Kategoriler