Bel Ağrısı Anlama – Korunma – Tedavi Oğuz Kanbir  - Kitap

Bel Ağrısı

Anlama – Korunma – Tedavi

2. Baskı, 
Şubat 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x23
Sayfa:
280
Barkod:
9786054301942
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bel ağrısı, toplumlarda görülen en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Neredeyse yaşamının bir döneminde bel ağrısı çekmeyen insan yok gibidir.
Tedavisinde, masajdan cerrahiye kadar birçok yöntem uygulanmaktadır. Günümüzde bel ağrılarına karşı sağlık eğitiminin önemi fark edilerek temel bir yaklaşım olarak kabul edilmiştir.
Dünyada ilk olarak fizyoterapist Marianne Forsell'in başlattığı bel okulu programları bunu amaçlamıştır. Bel okulu eğitimleri gelişmiş sağlık sistemleri içinde etkin şekilde kullanılmaktadır.
Bel sağlığı eğitimi ile hastanın insan vücudunun yapısını, omurgayı tanıması, bel ağrılarının nedenlerini kavraması ve bu sorunlarla başa çıkabilmenin yollarını bilmesi sağlanmaktadır.
Bilgilenmek, uzun süreli olabilen bel ağrılarının tetikleyebildiği diğer sağlık sorunlarını engelleyebileceği gibi, kişinin psiko sosyal konumunu koruyabilmesine olanak verecektir.
Nihayetinde beklenen kişilerde bir bilinç değişiminin gerçekleştirilmesidir. Elinizdeki kitap bu çerçevede bir katkı sağlayabilmek amacıyla hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anatomiye Giriş
.
Hücre ve Doku Anatomisi
.
Kemik Bilimi – Osteoloji
.
Eklem Bilimi – Artholoji
.
Kas Bilimi – Myoloji