Ertelenmiş Vergilerin Finansal Raporlamadaki Yeri ve Önemi Dr. Ayça Zeynep Süer  - Kitap

Ertelenmiş Vergilerin Finansal Raporlamadaki Yeri ve Önemi

1. Baskı, 
Şubat 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
178
Barkod:
9786054259816
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası muhasebe standartları veya bu standartlara paralel olarak hazırlanan ulusal muhasebe standartları çerçevesinde gerçekleştirilen finansal raporlama süreci sonunda ortaya çıkan finansal tablolar ve bunlara ait dipnot ve açıklamaları aracılığıyla; doğru, dürüst, ihtiyaca uygun ve karşılaştırılabilir bilgiler kamuoyuna sunulmaktadır.
Ülke ekonomilerinin gelişmesinde önemli rolü bulunan işletmelerin küreselleşme ile birlikte artan uluslararası faaliyetleri sonucu, şeffaflığın ön planda olduğu bu yeni düzende, finansal raporlamada aynı dilin konuşulmaya başlanması çok önemli bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte; finansal raporlama standartlarının her ülkeye özgü vergi düzenlemelerinden bağımsız olarak oluşturulması, vergi kuralları ile muhasebe kurallarının amaçlarının farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu iki kural seti sonucunda ortaya çıkan farklılıklar, finansal raporlama standartlarının en kapsamlı standartlarından olan Gelir Vergileri standardı ile finansal tablolara yansıtılabilmektedir.
Bir varlığın veya yükümlülüğün finansal raporlama standartlarına göre belirlenen değeri ile vergi düzenlemelerine göre belirlenen değeri arasındaki farklar nedeniyle ortaya çıkan ertelenmiş vergi kavramı ile ilgili düzenlemeler de bu standartta yer almaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kazançların Vergilendirilmesi ve Ertelenmiş Vergi Kavramı
.
Ertelenmiş Vergilerin Belirlenmesi, Raporlanmasına Yönelik Bir Araştırma