Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Yer Alan Suçlar ve Yaptırımları Mustafa Özen  - Kitap

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Yer Alan Suçlar ve Yaptırımları

1. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
154
Barkod:
9786051460949
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Spor, günümüzde gerek ekonomik değer olarak gerekse sosyal yaşamın bir parçası olarak önemini gittikçe artırmaktadır. Spor, kendi içinde birçok alt unsurlara ayrılmaktadır. Ancak, gerek ülkemizde gerekse dünyada spor denilince akla ilk gelen spor çeşidi futbol olmaktadır.
Genelde spor özelde ise futbol, kişilerin dürüstlük ve karşılıklı sayı (centilmen) ilkesi çerçevesinde icra edilen bir etkinliktir. Bu etkinlik, sadece sağlıklı yaşam bakımından değil, gerek ülke içinde gerekse uluslar arası alanda siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal ve diğer alanlarda önemli bir yere sahiptir.
Genelde spor özelde ise futbolun bu önemi, kanun koyucu tarafından dikkate alınarak, sporun ruhuna uygun bir şekilde icra edilebilmesi için bir takım düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerde amaç, sporun ruhuna uygun bir şekilde icra edilebilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda, toplumda yaşayan bireylerin güven ve huzur içinde spor karşılaşmalarını izlemelerini sağlamak adına bu amacı gerçekleştirmeye engel olabilecek hareketleri cezalandırıcı düzenlemelere yer verilmiştir.
Bu çalışmada, toplumda yaşayan bireylerin güven ve huzur içinde spor karşılaşmalarını izlemelerini engelleyici hareketleri cezalandırıcı düzenlemeleri içeren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’da yer alan suçlar ve bu suçlar için öngörülen yaptırımları incelenecektir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Yer Alan Suçlar
.
Suçlara İlişkin Yaptırım ve TCK’ndaki Bazı Kurumların Uygulanması
.
Suçlara İlişkin Ceza Muhakemesi Hükümlerinin Uygulanması