Formda Kalma Genç Görünme Erol Uğur  - Kitap

Formda Kalma Genç Görünme

1. Baskı, 
Mart 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
179
Barkod:
9759788500226
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ağırlaşan yaşam koşulları ile birlikte hareketsiz yaşam ve kötü beslenme alışkanlıkları insanları her bakımdan son derece olumsuz yönde etkilemektedir. Yıllar geçtikçe bu kötü koşullar, insan bünyesi üzerinde her açıdan etkisini göstererek hem fiziksel hem de ruhsal yönden mutsuz toplumlar oluşturmaktadır.
Bu olumsuzlukları yenmeye çalışan insanlar, bu konuda en büyük silahlarının artık spor ve sportif aktiviteler olduğunu öğrenmeye başlamışlardır. Bunun sonucu olarak tüm dünyada spor endüstrisi ve buna bağlı sportif yatırım ve faaliyetler, insanların daha sağlıklı ve formda olabilmelerini sağlamak amacıyla giderek artan bir yoğunluk kazanmış ve büyük bir sektör haline gelmiştir.
Zaten, insanların daha sağlıklı, güzel ve formda olma arzu ve istekleri doğal bir oluşum olduğundan, sporun, spor kuruluşları ve sektörünün de giderek çok büyük kitlelerin ilgi odağı haline gelmesi kaçınılmaz olmuştur.
Bu genelleme dışında insanlar, dış görünüşlerinden memnun olmama, daha estetik ve formda olma içgüdülerinin yönlendirmesiyle çeşitli sportif aktivitelere başlamakta ve amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar.
Genelde estetik kaygılarla başlanan sporun sağlık yönünden ne kadar önemli olduğu hep göz ardı edilmekte ve sağlık sorunları hissedilmeye başlandığında bu defa zorunlu nedenler, birçok endişelerle spora başlamaya sebep olmaktadır. Genelde estetik kaygılarla başlanan sporun sağlık yönünden ne kadar önemli olduğu hep ikinci planda kalmaktadır. Fakat sporun yaşam biçimi haline gelmesi, düzenli ve bilimsel kurallara göre uygulanması tümüyle sağlıklı yaşam, estetik ve formda kalmanın anahtarı olmaktadır.
Size sunduğum bu küçük hacimli, fakat tamamen bilimsel araştırma, bilgi ve kendi tesislerimizde yaşanmış tecrübelerimizden oluşan eserimizle sağlıklı ve formda olabilmenizde yardımcı olabilmek benim için mutlulukların en büyüğü olacaktır. (Erol Uğur)