İdari Yargı Kararları Kapsamında Çevresel Etki Değerlendirmesi Doç. Dr. Süheyla Suzan Gökalp Alıca  - Kitap
İdari Yargı Kararları Kapsamında

Çevresel Etki Değerlendirmesi

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
368
Barkod:
9786053009306
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), teknik ve uzmanlık isteyen, süreç içerisinde bilimsel yöntemlerin kullanılmasını gerektiren en etkili çevre yönetim araçlarından birisidir. Son yıllarda nükleer santralden, Kanal İstanbul'a, 3. köprüden altın madenlerine kadar birçok projenin ÇED raporları ve kararları ülkemizde en çok tartışılan ve gündemi meşgul eden konuların başında gelmektedir. Bütün bu projelere ilişkin değerlendirmelerin, siyasetin ve bireysel çıkarların dışında, tamamen bilimsel görüşlerle ve toplumsal yarar göz önünde tutularak yapılması gerekir.
Bütün bu hususlar, yargı organları tarafından tartışılmış ve sayısı binleri bulan kararlar verilmiş. Anılan yargı kararları çerçevesinde, ÇED'e ilişkin hukuki düzenlemelerin değiştirilerek yeni düzenlemeler yapılması, ÇED kararlarının iptal edilerek yeni ÇED kararlarının verilmesi söz konusu olmuş.
Çalışma da bu yargı kararları ışığında ÇED süreci, kurumsal yapı, idarece verilen ÇED kararları incelenmiş ve uygulamadaki sorunlara dikkat çekilmeye çalışılmış. İncelenen ÇED konusundaki yargı kararları, doğrudan yargı organlarından ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili birimlerinden temin edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar, Ulusal ve Uluslararası Mevzuatta ÇED
.
Çevresel Etki Değerlendirmesinin Hukuki Çerçevesi
.
Çevresel Etki Değerlendirmesinde Kurumsal Yapı, İdari Süreç ve Toplumsal Farkındalık
.
Çevresel Etki Değerlendirmesi ve İdari Yargıya Başvuru
.
ÇED Kararları ile İlgili Örnek Uyuşmazlıklar
.
Stratejik Çevresel Değerlendirme
Kitapla İlgili Kategoriler