Adım Adım Microsoft ADO.Net 2.0 Step by Step Rebecca M. Riordan  - Kitap
Adım Adım

Microsoft ADO.Net 2.0

Step by Step

1. Baskı, 
Ocak 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x23
Sayfa:
528
Barkod:
9789755095059
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Adım Adım Microsoft ADO.NET 2.0, Visual Basic veya Visual C# dillerinde deneyim sahibi olan okurlara, Microsoft .NET Framework’ün veri erişim bileşeni olan ve XML’i tanıyan tüm programlarla her türlü platform üzerinden çalışan ADO.NET nesne modelini öğretmeyi hedefliyor. Bu kullanımı kolay giriş kitabıyla, Microsoft Visual Basic ve Microsoft Visual C#’ın veritabanı işlevlerine sağlam bir başlangıç yapacaksınız.
Adım Adım Microsoft ADO.NET 2.0 ile, geliştiricilerin gerçek yaşamda her gün yüz yüze geldikleri problemlerden alınmış kavraması kolay örneklerle, ADO.NET’te hemen çalışmaya başlayacaksınız. Veriye bağlı Windows Formları ve Web Formları geliştirmek için ADO.NET nesne modelini kullanmayı öğrenecek; ADO.NET’in XML ile nasıl etkileştiğini ve .NET ortamından eski ADO sürümlerine erişmeyi görecek; ADO.NET nesnelerini tanıyıp onlarla çalışmayı ve veri uygulamaları oluşturmaya başlamak için yapmanız gerekenleri öğreneceksiniz.
Adım Adım Microsoft ADO.NET 2.0 ile, veri bağlantıları oluşturmayı, Data Command, DataReader ve DataAdapter nesnelerini, DataSet ve DataRelation kullanarak bir veritabanını modellemeyi, tablo görünümlerini DataView ile denetlemeyi, Binding Source Bileşeni ile Windows Formlarında ADO.NET verilerini bağlamayı, Data Source Bileşenini kullanarak Web Formlarında veri bağlantılarını, veri ilişkili denetimleri ve doğrulama denetimlerini, ADO .NET ile diğer veri ortamları arasındaki etkileşimi inceleyip DataSet XML yönetemlerini kullanmayı, XmlDataDocument oluşturmayı ve .NET Framework’te ADO ve ADOX nesnelerini kullanmayı öğreneceksiniz. Tüm bunları yaparken, kitaba eşlik eden kılavuz CD’de yer alan, Visual Basic ve Visual C# dillerinde yazılmış örnek kodlardan ve ADO.NET ile geliştirilmiş gerçek yaşam çözümlerinden yararlanacaksınız.
Adım Adım Microsoft ADO.NET 2.0 ile Microsoft’un kendini kanıtlamış ADIM ADIM öğrenme yöntemiyle, ADO.NET’te hemen işe koyulun.