Neorealist Perspektifle Türkiye ile Rusya'nın Dahil Olduğu Uluslararası Krizlere Yaklaşımları: Suriye Örneği Ahmet Yavuz Gürler  - Kitap

Neorealist Perspektifle Türkiye ile Rusya'nın Dahil Olduğu Uluslararası Krizlere Yaklaşımları: Suriye Örneği

1. Baskı, 
Temmuz 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
280
Barkod:
9786050516234
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
330,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma ile Ortadoğu coğrafyasında yaşanan Suriye krizlerinin Türkiye-Rusya ilişkisindeki etkisi Neorealist perspektifle ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır. Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerde Suriye krizlerinin etkisi ve uluslararası sisteme yansıması hipotez olarak aktarılmaya çalışılacaktır. İkili ilişkilerde Suriye krizleri bağımsız değişken, Türkiye-Rusya ilişkileri bağımlı değişkendir. Başka bir deyişle ortaya çıkan krizlerin ikili ilişkilerde kırılma yaşatması, bu kırılmaların dönemsel olarak farklı zamanlara ait olması, dış politika uygulamalarında çeşitli seçenekler de ortaya çıkarmaktadır. Bu bağlamdan hareketle Suriye krizlerinin Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilere çok boyutlu etkisinin değerlendirilmesi gerekmektedir.
Yazın taramasında, Türkiye ile Rusya ilişkileri konusunda daha önce yapılan çalışmalar incelenmiş ve genellikle Soğuk Savaş döneminde iki kutuplu dünya üzerinden okuma yapılarak bu kitap oluşturulmuştur. Ayrıca çeşitli teorisyenlerin çalışmalarından yararlanılırken, ek olarak makaleler ve tezlerden de yararlanılmıştır. Özellikle yazın aşamasında mümkün olduğu kadar güncel çalışmalardan ve haberlerden de yararlanılmaya çalışılmıştır. Bu kitapta, kaynakların her birine doğrudan ulaşılması amaçlanırken, destekleyici mahiyette röportajlar da yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Teorik Çerçeve
.
Türkiye–SSCB–Rusya İlişkileri
.
Türkiye–SSCB–Rusya İlişkilerinde Ortadoğu
.
Neorealist Perspektifle Türkiye ve SSCB–Rusya'nın 1957–2011 Krizlerindeki Yaklaşımları