Dış Ticaret ve Lojistik Sektörü için Tahkim Rehberi Doç. Dr. Tunay Köksal, Tuğba Düzleme, Serhat Özer  - Kitap

Dış Ticaret ve Lojistik Sektörü için Tahkim Rehberi

1. Baskı, 
Kasım 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
586
Barkod:
9786051684741
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
7.6.2012 tarihli ve 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu'nun yürürlüğe girmesini müteakiben İstanbul'da tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. İstanbul Tahkim Merkezi, yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, uyuşmazlıkların tahkim veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlamakla görevli bir kuruluştur. Bütün bu gelişmeler ve yeni oluşumlar, iş aleminin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mahkemeler dışındaki alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin ülkemizin de sıcak gündemini oluşturduğunu göstermektedir.
Bu kitap kapsamında; ön hakemlik, teknik bilirkişilik, arabuluculuk, uzlaştırma ve tahkim gibi uyuşmazlıkların mahkeme dışı alternatif çözüm yolları, uygulamaya yönelik yalın bir üslupla irdelenmektedir.
Güncel bir konuda güncel bir içeriğe sahip olan bu kitabımızın, başta dış ticaret ve lojistik sektöründe çalışanlar olmak üzere bütün uygulamacılara, hukukçulara ve öğrencilere faydalı olmasını dileriz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Sözleşmelerinden Kaynaklanan Uyuşmazlıkların Hukuki Çözüm Yolları
.
Uluslararası Ticari Uyuşmazlıkların Çözüm Yolu Olarak Uluslararası Tahkim
.
Ulusal (İç) Tahkim Mevzuatı