Siyasal İletişimde Olumsuz Reklam Kullanımı  Ömer Kutlu  - Kitap

Siyasal İletişimde Olumsuz Reklam Kullanımı

1. Baskı, 
Haziran 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
221
Barkod:
9786052884713
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
106,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, siyasette kullanılan üslubun seçmenler üzerindeki etkileri irdelenmekte. Kitabın başlıca amacı, siyasal iletişimde kullanılan olumlu ve olumsuz mesaj stratejilerinin seçmenleri siyasal ikna açısından nasıl etkilediği sorusuna yanıt aramaktır. Bu bağlamda yapılan alan araştırmasında, olumlu-olumsuz siyasal reklamlar kullanılarak oluşturulan ikna stratejilerinin seçmenler üzerindeki etkileri ortaya çıkarılmaya çalışılmış.
Çalışmanın alan araştırmasında nicel ve nitel araştırma geleneklerinin veri toplama araçları birlikte kullanılmış. Fokus grup çalışması ve deneysel araştırmalar ile araştırma sorularının yanıtlarına ulaşılmaya çalışılmış. Deneklerin, üretilen dört farklı siyasal reklam gösterilerek, reklama ve reklamın kaynağına yönelik tutumları ölçülmüş. Siyasal iletişimde olumlu-olumsuz reklam kullanımı tercihlerinin seçmenlerin tutumlarını doğrudan etkilediği görülmüş. Böylece siyasal iletişimde kullanılacak stratejilerin seçmenler üzerindeki etkilerinin nasıl farklılaştığı ortaya çıkarılmış.
Bu kitap da; siyasal iletişim kampanyalarının temel iletişim faaliyetlerinden biri olan siyasal reklamlara ilişkin olarak sosyal bilimlerin başlıca çalışma alanlarından iletişim, sosyoloji, siyaset bilimi, pazarlama, reklamcılık vb. alanlarda kullanılmak üzere disiplinlerarası nitelikte kuramsal ve uygulamaya yönelik veriler sunmakta. Özellikle Türkiye'de siyasal reklamcılıkta çekicilik türleri üzerine yapılan gerek nitel gerekse de nicel araştırma eksikliğini gündeme getiren bu çalışma, öncü bir kimlikle konunun farklı yönlerini ortaya koyması açısından önem taşımaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)