Temel Elektronik M. Sait Türköz  - Kitap

Temel Elektronik

1. Baskı, 
Ekim 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
271
Barkod:
9789755111698
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, elektronik mühendisliği eğitimi görenlerden çok elektronikle ilgilenen meraklı kişiler, meslek liseleri ve tekniker eğitimi düşünülerek kaleme alınmıştır. Okuyucu kesiminin değişik bilgi seviyelerinde olabileceği düşünülerek konuların düzeyi kademeli bir biçimde yükseltilmiştir.
Yaklaşık 40 yıl kadar önce tranzistorun piyasada bulunur hale gelmesi ile elektronik büyük bir atağa kalkarak hızla gelişmiş, güncel olan elektron tüpleri yerini tranzistora terk edilmiştir. Daha sonraları üretilen alan etkili tranzistor (FET), tranzistorla rekabet edememiş; ancak bu gruptan MOSFET, tanzistorla rekabet ederek bazı alanlarda tranzistora tercih edilmiştir. Bugün, devrelerin gerçeklenişinde yerine göre tranzistorlu veya MOSFETIi yapılar kullanılmaktadır.
Devreyi boyut olarak büyük oranda küçütten, kayıplan azaltan ve montaj kolaylığı getiren tümdevre teknolojisinin hızla ,gelişmesi ile bir çok cihaz, büyük boyutlarda iken cebe sığacak kadar küçülmüştür. Bugün güncel olan cep tipi bilgisayarlar, günlükler ve elektronik kol saatlarinın gelişimi 40 yıl kadar kısa bir sürede olmuştur. Böylesine hızla gelişen bir alanda kalıcı bir eser yazmak çok zordur. Elektroniğin bütün konulannı içeren bir kitap yazılmak istendiğinde kapsamının ne kadar çok olacağını tahmin etmek çok zor değildir.
Bu kitap elektroniğin temeli olan elektron hareketlerinden başlayıp lojik devrelere kadar, özellikle elektroniğin temel konularını içermektedir. Kuşkusuz elektronik sadece bu kitapta işlenen konularla sınırlanamaz. Bölümler seçilirken güncel elemanlar ve temel konular olmasına dikkat edilmiştir. Referans bölümü, meraklı kişilerin bilgi düzeylerini daha gelişhrmek istediklerinde yararlanabilecekleri Türkçe yayınlardan oluşmasına dikkat edilmiştir.
Kitabın yazımını teşvik eden ve basımını yapan Birsen Yayınları ve kaynaklanndan yaradandığım meslektaşlarıma teşekkür ederim.