Meslek Yüksekokulları İçin Girişimcilik Sibel Doğan, Hasan Altın, Emine Başar  - Kitap
Meslek Yüksekokulları İçin

Girişimcilik

1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
136
Barkod:
9786053953968
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek için de önemli oranda özel girişimciye gereksinim vardır. Devlet, özel girişimin yapabileceklerinin dışında kalanları yapmalıdır, bu nedenledir ki özel girişimciyi özendirmeli, desteklemeli ve denetlemelidir.
Buradan yola çıkarak günümüzdeki dünyanın erişilmez bir hız alan değişimine ayak uydurabilmek için devletin önemli belli başlı konulardaki girişimlerinin (savunma, güvenlik, eğitim vb.) dışında özel girişimcilere örnek olacak yatırımlarla birlikte özendirici, destekleyici ve denetleyici konumunu geliştirerek sürdürmelidir. Özellikle devletin küçülerek yükünü azaltma politikası çerçevesinde üretimden çekilmesiyle birlikte istihdam konusunda da özel girişimcilere işsizlere iş bulma işlevini devretmeye çalışmaktadır. Devlet kurumlarında çalışan sayısının azaltılması aşamasında özel kuruluşların da yetersiz kalabileceği gerçeği göz önünde tutularak iş bulma kaygısındaki gençlerimizin bilgi ve becerilerini geliştirerek kendi çabalarıyla, kendi işlerini kurma konusunda beliren yeni eğilim de ülkemizin bir gerçeğidir. Bu nedenle meslek uzmanı yetiştirmeyi amaçlayan Meslek Yüksekokulları programlarıyla da desteklenen Girişimcilik derslerinin yukarıda sözü edilen sorunların çözümünde gençlerimize yardımcı olacağı ancak bunun tek başına yeterli olmayacağı, kendi çaba ve araştırma ile dünyadaki yenilikleri de izleyerek başarıyı yakalayabilecekleri bir gerçektir.
Bu amaca uygun olarak hazırlanmış ve yararlı olabileceğini düşündüğümüz bu kitap 6 bölümden oluşmakta, 1. bölümde girişimciliğin tanımı, önemi ve ekonomimizdeki yeri anlatılmakta, 2. bölümde ise girişimci ve başarılı girişimcilik kavramına yer verilmektedir. 3. bölümde girişimcilikte yaratıcılık ve yenilik konuları anlatılmakta, 4. bölümde de bir iş fikrinin nasıl projeye ve yatırıma dönüştürülebileceği hakkında bilgi verilmektedir. 5. bölümde dünyada, gelişmiş ülkelerde girişimciliğin nasıl olduğu, ülkemizde de nasıl olması gerektiği, girişimciliğimizin sorunlarının neler olduğu, uluslararası alana taşınabilmesi için neler yapılması gerektiğine yer verilmektedir. 6. bölümde ise girişimcilikteki gelişme ve yeniliklerle genç girişimcilere öneriler, girişimciliğin desteklenmesi konularındaki bilgiler yer almaktadır.