Anayasa Mahkemesi ve AİHM Kararları Işığında Vergi Davalarında Bireysel Başvuru Anayasa, AİHM Rehberi Prof. Dr. Mehmet Yüce  - Kitap
Anayasa Mahkemesi ve AİHM Kararları Işığında

Vergi Davalarında Bireysel Başvuru

Anayasa, AİHM Rehberi

1. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
682
Barkod:
9786053279976
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
455,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
AİHM'e Türkiye aleyhine yapılan başvuruların azaltmak amacıyla 12 Eylül 2010 tarih ve 5982 sayılı 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu açılmıştır. Söz konusu kanun ile Anayasanın 148. maddesine eklenen maddeye göre; herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından, ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir. Böyle bir başvuru hakkının kabulünü hakkındaki madde değişiklik gerekçesinde bireysel başvuru ya da anayasa şikâyet hakkı, kamu gücü tarafından temel hak ve özgürlükleri ihlal edilen bireylerin başvurdukları olağanüstü bir kanun yolu olarak tanımlanmıştır. İşte bu çalışmanın konusunu da bireysel başvuru yolu oluşturmaktadır.
Bu çalışma her ne kadar "Vergi Davalarında Bireysel Başvuru" adı ile yayımlanmışsa da eser içerik bakımından bireysel başvuruya ilişkin konuların ekseriyeti kapsamakta, hukuk ve ceza davaları da kapsayacak şekilde bireysel başvuruyu hemen hemen tüm yönleriyle ele almaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hak ve Özgürlükler
.
Anayasa Yargısı
.
Bireysel Başvuru
.
Bireysel Başvuruların Değerlendirilme Süreci
.
Başvuruların Karara Bağlanmasında Dikkate Alınan Haklar
.
Vergi Davalarında Bireysel Başvuru
.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bireysel Başvuru
.
Bireysel Başvuru Uygulama Örnekleri