Son 30 Yılda Türkiye ve Güney Kore'nin Ekonomik Performansı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Bakkal, Yrd. Doç. Dr. Süreyya Bakkal, Murat Göktaş  - Kitap

Son 30 Yılda Türkiye ve Güney Kore'nin Ekonomik Performansı

1. Baskı, 
Aralık 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
95
Barkod:
9789944157544
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünya var olduğundan bu yana sürekli yaşanan değişim günümüzde hızını artırmıştır. Yeni ekonomi olarak adlandırılan ve teknolojik gelişmelerin bir ürünü olarak gündeme gelen bu değişim bir olguyu ortaya çıkarmıştır. Artık teknoloji, daha verimli ve sağlıklı bir ekonomiye sahip olmanın, zenginleşmenin ve uluslararası rekabet gücünü elinde bulundurmanın anahtarı haline gelmiştir.
Güney Kore, teknolojinin önemini erken kavrayan ve bu doğrultuda ürettiği politikalar ile sanayileşmesini tamamlayarak yeni ekonomi olarak adlandırılan bu değişimi yakalamak için basamakları hızla tırmanan bir ülkedir.
Yakın bir geçmişe kadar ekonomik ve sosyal göstergeleri, ekonomik yapıları ve siyasi gelişme aşamaları Güney Kore'ninkine çok benzeyen ve hatta Güney Kore'den daha zengin bir ülke olan Türkiye ise sanayileşmesini henüz tamamlayamadığı gibi bu değişimi yakalama konusunda da geç kalmış bir ülkedir. Türkiye'nin bu geç kalmışlığında, Güney Kore'den farklı olarak uyguladığı bilim ve teknoloji politikaları etkili olmuştur. (Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Güney Kore'nin Genel Profili ve Tarihi
.
Güney Kore'de Kalkınma Stratejisinin Temel Özelikleri ve Başarının Faktörleri
.
Kalkınma Yolunda Türkiye'nin Bilim ve Teknoloji Politikaları ve Güney Kore ile Karşılaştırılması
.
Türkiye'nin Bilim ve Teknoloji Politikaları ve Güney Kore ile Karşılaştırılması