Ekonometrik Serilerde Uzun Dönem Eşbütünleşme ve Kısa Dönem Nedensellik Makroekonomik Verilerle Eviews ve Stata Uygulamaları Pınar Göktaş, Aytaç Pekmezci, Kurtuluş Bozkurt  - Kitap

Ekonometrik Serilerde Uzun Dönem Eşbütünleşme ve Kısa Dönem Nedensellik

Makroekonomik Verilerle Eviews ve Stata Uygulamaları

1. Baskı, 
Nisan 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
211
Barkod:
9786053449553
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
110,00
İndirimli (%10):
99,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, nedensellik metodolojisinin ilk sistematik yaklaşımı Granger (1969) nedensellik testinden günümüze ekonomik araştırmalarda doğrusal kısa ve uzun vade (eşbütünleşik) ilişki yapısının ortaya konulmasında sıklıkla tercih edilen yöntemleri kullanmayı hedefleyen araştırmacılara fikir vermeyi ve yol göstermeyi amaçlamaktadır. Klasik nedensellik konularının yanında güncel yaklaşımlar da kitabın kapsamına dahil edilmiş olup uygulamalarda büyük oranda karşılaşılan trend, mevsimsellik, yapısal kırılma gibi analizlerin temel varsayımı durağanlığı bozan durumlara yönelik çözüm önerilerine de yer verilmiştir. Aynı zamanda araştırmada yer alan değişkenlerin aynı seviyede bütünleşik ve/veya eşbütünleşik (kointegre) veya değişkenlerin aynı veya farklı bütünleşleme seviyelerine sahip ve eşbütünleşik (kointegre) olmalarından bağımsız olarak yürütülebilen test yöntemlerinin ele alındığı geniş kapsamlı örnekler seçilmiştir. Son dönemde sıklıkla tercih edilen bu yöntemler tüm aşamalarıyla hem teorik hem de E-views ve STATA programlarından faydalanılarak görsel olarak sunulmuş ve bulgular yorumlanmıştır.
Yönlendirmeleriyle araştırmacı dostu olarak tasarlanmaya özen gösterilen kitabın önceki basımı, öğrenciler ve öğretim üyelerinden gelen öneri ve katkılar doğrultusunda güncellenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Durağanlık ve Geleneksel ve Son Dönem Birim Kök Testleri
.
Tek ve Çok Değişkenli Eşbütünleşme Testleri ile Uygulama Aşamaları
.
Nedensellik ve Araştırmalarda Kullanılan Nedensellik Testleri ile Uygulama Aşamaları
.
Otoregresif Gecikmesi Dağıtılmış Modeller
.
Panel Birim Kök Testleri ve Uygulama Aşamaları
.
Panel Eşbütünleşme Testleri ve Uygulama Aşamaları
Kitapla İlgili Kategoriler