Cumhuriyet Tarihi El Kitabı 1923 – 2008 N. İlter Ertuğrul  - Kitap

Cumhuriyet Tarihi El Kitabı

1923 – 2008

2. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
12x19
Sayfa:
235
Barkod:
9789944344500
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bakmakta olduğunuz bu yapıt, Osmanlı'nın yıkılışından başlayıp İkinci Dünya Savaşıyla biten klasik "cumhuriyet tarihi" kitaplarından değil. Tanzimat'tan Cumhuriyete, Cumhuriyet'ten Milli Şefe, DP'den "bir ihtilal, bir muhtıra, bir darbe"lik askeri müda¬halelere; ANAP'tan AKP'ye; AB sürecinden kapatma davalarına, 85 yılı tek bir kitaba sığdırmaya çalışıyor, bunun için, bir "el kitabı".
Ama, sadece bir "siyasal tarih" kitabı değil; ekonomiyi "teknik" bir konu gibi sunanlara aldırmayıp 1970'lerden 24 Ocak'a, 5 Nisandan, 2001 krizine; ekonomik gelişmelerin arka planını gösteren bir "ekonomi–politik" bölümü de var.
Yazar, kitabı "inkılâbın çocukları" Atilla İlhan, Mümtaz Soysal ve Gürbüz D. Tüfekçi'ye ithaf ediyor: "Bu kitap, 'Cumhuriyet'in ilk kuşağından olma onurunu ayrı bir fiyakayla taşıyan ve o bilinci, yaşamlarının her alanına yansıtan bu üç kişiye borcumdur. Onların, yani Müdafaa–i Hukuk'un gönlümüzde yücelt–tiğimiz anıtına bir sap kırmızı karanfil bırakıp, nöbeti devralıyorum." (Arka Kapak'tan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Cumhuriyet
.
Demokrat Parti Dönemi
.
Askeri Müdahaleler
.
Ekonomi Politik