5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçu Barış Emre Alp  - Kitap
5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda

Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçu

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
142
Barkod:
9786053008118
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Vazgeçilemez hale gelen bilişim sistemlerinin, geçici süreyle de olsa çalışamaması büyük zararlara neden olabilmektedir. Özellikle çok iyi bir şekilde üretilmiş olan zarar verici yazılımlar ile pek çok kamu kurumunun işleyemez hale getirilebilmesi mümkün olduğu gibi şirketlerin ticaret yapması da engellenebilmektedir.
Yasa koyucu bu gibi yıkıcı etkileri olan eylemleri düzenleme altına alarak, bir nebze de olsa ortaya çıkabilecek zararların önüne geçmek istemiştir. Atfedilen bu önem dolayısıyla çalışma da, Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçu incelenmiş.
Çalışma da yapılan geniş kapsamlı kaynak araştırması neticesinde, incelenen tüm kaynaklar dikkate alınarak, özellikle çalışmaya katkıda bulunacağı düşünülen doktrindeki tartışmalara mümkün olduğunca yer verilmiş. Ayrıca, konumuzla ilgili Yargıtay kararlarına, çalışmayı zenginleştirmesi, uygulamadaki durumu ortaya koyması ve örnek oluşturması için atıfta bulunulmaya gayret edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler