Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Usulü ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri Dr. Hüseyin Turan, Dr. Recep Kaplan  - Kitap

Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Usulü ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri

1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
255
Barkod:
9789757427681
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, temel hak ve özgürlüklerin bireysel başvuruya konu edilmesinde izlenmesi gereken usulü inceleyen ve Anayasa Mahkemesinin bu yönde oluşturduğu kriterleri kavramsallaştıran bir çalışmaya duyulan ihtiyacın ürünüdür. Çalışmanın, bireysel başvuru sisteminin daha iyi anlaşılması ve bilinmesine, başvuruların daha kaliteli ve eksiksiz bir biçimde yapılmasına ve bu kapsamda başvuruların esastan incelenebilmesi için dikkat edilmesi gereken hususların daha iyi anlaşılmasına katkı sağlanması umulmaktadır. Çalışma ortak bir emeğin ürünü olup yazarların, Anayasa Mahkemesinin içtihadına yönelik birikimlerinin ve uygulamaya ilişkin tecrübelerinin birlikte sunulmasına imkân sağlamaktadır. Konular işlenirken uygun düştüğü ölçüde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarına da değinilmiştir.
Çalışma üç bölümden oluşmakta olup birinci bölümde bireysel başvuru usulü hakkında genel bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde Anayasa Mahkemesinin, kendisine yapılan başvuruları esastan inceleyebilmesi için ortaya koyduğu kabul edilebilirlik kriterleri açıklanmaya çalışılmıştır. Son bölümde ise bireysel başvuruyla ilgili temel mevzuata yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Yoluyla İlgili Temel Bilgiler
.
Bireysel Başvuru Usulünde Kabul Edilebilirlik Kriterleri
.
Bireysel Başvuru ile İlgili Mevzuat
Kitapla İlgili Kategoriler