Kadın Çalışmalarında Güncel Konular Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff  - Kitap

Kadın Çalışmalarında Güncel Konular

1. Baskı, 
Aralık 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
544
Barkod:
9786057557087
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
285,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kadın Çalışmalarında Güncel Konular adlı bu kitap Bilim, Sanat, Edebiyat, Tarih, Sosyoloji, Din, Feminizm, Pazarlama ve Reklam, Yönetim, Ekonomi, Sağlık, Turizm, Yükseköğretim, Boşanma ve Kadına Yönelik Şiddet başlıkları altında 14 bölüm ve 36 çalışmadan oluşmaktadır. Bu çalışma, katkı veren bölüm yazarlarının, bilim kurulunda gönüllü görev alan hakemlerin ve editörlerin emeği ile gerçekleşmiş.
Giresun Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8-9 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen 'II. Ulusal Kadın Sempozyum'un da sunulan bildirilerden kitap oluşturma projesi, yoğun bir sürecin yaşanmasına neden olmuş. Bu süreçte kitapta yer alması için önerilen çalışmalar hakem ve editörlerin yoğun çabalarıyla belirlenmiş. Çeşitli bilim alanlarından, kitap bölümü formatına dönüştürülen çalışmaların, günümüzde yaşanan kadın sorunlarının çözümüne yönelik katkı sağlaması düşüncesiyle projelendirilmiş ve farklı çalışma alanlarını içermesi nedeniyle literatüre önemli bir kaynak kazandırılması amaçlanmış.
Kitapta yer alan bölümler özgün ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olup, hakemlerin değerlendirmelerinden ve editörlerin ortak görüşünden sonra uygun görülen çalışmaların yayımlanmasına karar verilmiş. Ancak kitap da yer alan bölümlere ait bilimsel sonuçlar, bulgular, yöntemler ve yararlanılan kaynaklar ve öneriler yazarların sorumluluğuna bırakılmış.
(Önsözden)