Küreselleşme ve Türk Milliyetçiliği Dün ve Yarın Ümit Akca  - Kitap
Küreselleşme ve Türk Milliyetçiliği

Dün ve Yarın

1. Baskı, 
Aralık 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
210
Barkod:
9786054715619
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, Türk milliyetçiliğinin küreselleşme karşısındaki duruşunu incelemeyi amaçlamaktadır. Sanayileşme, modernleşme, ilerleme gibi kavramlarla ifade edilen sosyal değişimlerin son aşamada yenidünya düzeni ve nihayet küresellik olarak ifade edilmekte oluşu dünya milletlerini önemli sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Küreselleşme, dünya ölçeğinde değişimler sağlayan bir süreç olarak Türk milliyetçiliğini milli kültür, milli devlet ve hükümranlık haklan gibi hayati sorunlarla karşı karşıya getirmiştir.
Milli devletlerin sınırları, kültürleri ve hükümranlıkları aşındığı iddiasından yola çıkarak güvenli sınırlar içinde hayatiyet kazanabilmiş olan Türk milliyetçiliğinin bu gibi süreçler karşısındaki durumu araştırma konusu edilmiştir.
Küreselleşmenin doğal bir süreç olarak algılanması ise küreselleşme karşıtlarının söylemlerini peşinen mahkûm etmekte, kendi kimliklerini korumak isteyenler küresel huzuru bozmaya yönelik çıkışlar olarak algılanmaktadır. Bu anlamda Türk milliyetçiliğinin iddialarını sürdürmesinin imkânları sorgulanmaktadır.