Eğitimde Drama Teorik Temelleri ve Uygulama Örnekleri Doç. Dr. Nihat Çalışkan, Doç. Dr. Engin Karadağ  - Kitap

Eğitimde Drama

Teorik Temelleri ve Uygulama Örnekleri

3. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
226
Barkod:
9786051700007
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
207,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eğitim sayesinde insan kendine, milletine ve dünya insanlığına faydalı, bir vatandaş olabilir. Bilişim, iletişim ve ulaşım alanlarında yaşanan hızlı ve büyük gelişmeler bilgi ve haberlerin dünyanın her yerine aynı anda ulaşmalarına olanak sağlamıştır. Bu durum küreselleşme çabalarını ortaya çıkarmıştır.
Meydana gelen küreselleşme hareketleri ekonomisi ve özellikle de eğitim sistemi bozuk olan ülkeleri ve toplumları yok etme noktasına getirmiştir. Tüm bunlar göz önüne alındığında ulusların hem bu gelişmelere ayak uydurmaları hem de kendi kimliklerini korumaları zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu durum eğitim sistemimizin yeniden gözden geçirilerek ona yeni ve farklı işlevler yüklenmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.
Özellikle şimdiye kadar ki ezberci eğitim anlayışımızdan biran önce vazgeçip bilgiyi sadece ezberlemek için değil, hayatta kullanan, analiz ve sentez yapan bireyler yetiştirmediğimiz sürece küreselleşen dünyanın güçlerinden pençesinden kurtulamayacağımız bir gerçektir.
Bu düşüncelerin aktif öğrenmenin en önemli yöntemlerinden olan Eğitimde Drama Yöntemini ve ayrıca bilgiyi sadece ezberleyen değil kavrayan ve hayatta uygulamalarını görebilmek amacı bu kitabın hazırlanmasına vesile olmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Oyun
.
Drama Nedir?
.
Eğitim Öğretim Sürecinde Drama
.
Drama Lideri: Öğretmen
.
Drama Uygulamasında Göz Önünde Bulundurulması Gereken Koşullar
.
Eğitim Sürecinde Drama Programının Planlanması
.
Oyun Örnekleri
.
Eğitimde Drama Uygulamalarına İlişkin Örnek Ders İşleniş Planı