Fen, Mühendislik ve İktisat Öğrencileri İçin Matematik Yöntemler Genel Matematik – 2 ve Çözümlü Problemler Prof. Dr. Mehmet Sezer, Dr. Nurcan Baykuş  - Kitap
Fen, Mühendislik ve İktisat Öğrencileri İçin Matematik Yöntemler

Genel Matematik – 2

ve Çözümlü Problemler

1. Baskı, 
Şubat 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
318
Barkod:
9786056097614
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap fen, mühendislik ve iktisadi idari bilimler fakültelerinin çeşitli bölümlerinde okutulan matematik derslerinde kullanılmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaçla, genel matematik kitabının ikinci serisi olan bu kitaptaki konulara dayalı uygulamalar öğrencilerin anlayabileceği şekilde açıklamalı olarak sunulmuştur.
Bu ders kitabındaki konularda, aşırı teoriye girilmemiş; grafikler yardımı ile görsellik ön plana çıkarılmış, bol örnek ve açıklamalı problemlere yer verilmiş; ayrıca kesim veya bölüm sonunda, öğrencilerin kendilerini sınamalarına olanak sağlayan cevaplı alıştırmalar(problemler) verilmiştir.
Kitap, birçok temel kitap esas alınıp, kaynaklarda görüldüğü gibi çeşitli üniversitelerde okutulan ve yayınlanan notlar ve ders kitapları da titizlikle incelenerek hazırlanmıştır. Böylece her daldaki öğrencilere hitap edecek bir kaynak oluşturulmaya çalışılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Belirsiz İntegral
.
Belirli İntegral
.
İntegralin Uygulamaları
.
Has Olmayan (Improper=Genelleştirilmişl) İntegraller
.
Çok Değişkenli Fonksiyonlar ve Kısmi Türevler
.
Diziler
.
Seriler
.
Matrisler, Determinantlar ve Lineer Denklem Sistemleri