Satrançla Hedefe Doğru Şenol Bulut  - Kitap

Satrançla Hedefe Doğru

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
100
Barkod:
9786059623773
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, satrancın temel kavramlarını, bilinmesi gereken oyun taktiklerini, oyunun kurallarını, açılışları, oyun ortası varyantları ile oyun sonu temalarını içermektedir.
Ayrıca spor psikolojisini öğretirken satrancı sevdirmeyi de amaçlamıştır. Bütün spor müsabakalarında olduğu gibi satrançta da herkes kazanmak ister. Kazanıldığı zaman alınan keyif diğer oyun ve spor müsabakalarından daha farklıdır.
Ana hedef rakip şahı yenmek olsa da, satranç; mantıksal düşünmeyi öğretir. Hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştirir. Bir kişinin kendi yargı etkisinde kararlar almasını ve özgür düşünmesini sağlar. En önemlisi eylemlerin sonuçlarını öngörme yeteneğini geliştirir. Dikkati güçlendirir. Odaklanmayı sağlar. Pes etmemeyi öğretir. Satrancın emeklisi yoktur. Rakip 80 yaşında bir dede, 7 yaşında bir çocuk da olabilir. Satrancın dili evrenseldir. Satranç oynayanlar birçok insanla tanışma fırsatı yakalar. Bu kişilerin sosyal yönü güçlü olur. Satranç aracılığı ile tanışılan kişilerle ömür boyu dostluk kurabilir. Kaybedenin de kazandığı bir oyundur. Şimdiye kadar en büyük oyunculardan biri olan Capablanca: " Kaybettiğim oyunlardan, kazandıklarımdakinden daha çok şey öğrenmişimdir." demiştir.
(Tanıtım Bülteninden)