Polisin İnsan Hakları Gelişiminin Bilimsel Bir Çalışma Işığında İncelenmesi Murat Delice, Murat Günbeyi, İsmail Fert  - Kitap

Polisin İnsan Hakları Gelişiminin Bilimsel Bir Çalışma Işığında İncelenmesi

1. Baskı, 
Nisan 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
202
Barkod:
9786054378043
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsan hakları, günümüz modern dünyasında en çok tartışılan ve her geçen gün önemi artan bir kavramdır. Temel hak ve özgürlükleri, insanca yaşama standartlarını ve ülkelerin gelişmişlik seviyesini ifade eden insan haklarına duyarsız olup bu alanda yapılan çalışmalara ilgisiz kalmak mümkün değildir.
Ülkemizde, özellikle geçmiş son on yılda, insan hakları alanında birçok kurumda olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Bu kurumların başında bu alanda yaptığı atılımlar ve yenilikler ile dikkat çeken Türk Polis Teşkilatı gelmektedir. Polis Teşkilatı iki asra yaklaşan bir geçmişe ve tecrübeye sahiptir. Ülkemizde güvenlik hizmetleri Sahil Güvenlik ve Jandarma ile birlikte ama çoğunlukla Polis Teşkilatı tarafından yürütülmektedir. Polis Teşkilatı, son yıllarda eğitim alanında yaptığı yatırımlar ve atılımlar ile insan hakları ihlallerini engelleme konusunda en hızlı gelişim gösteren kurumlardan birisi olmaya devam etmektedir.
Ülkemizde insan hakları ihlallerinin engellenmesi şüphesiz polis çalışanlarının bu konuda sergileyecekleri tutum ve davranışlar ile doğru orantılıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde güvenlik konularında ülkemiz aleyhine açılan davalardaki düşüş, çeşitli uluslararası örgütlerin Polis Teşkilatı hakkındaki olumlu görüş ve raporları Polis teşkilatının insan hakları ihllallerini engelleme konusundaki azim ve kararlılığını göstermektedir. Polis Teşkilatının bu alandaki başarıyı sürdürebilmesi insan hakları hakkında gerçekleştirilen değişim ve gelişimin bilimsel çalışmalar ile desteklenmesi ile mümkün olacaktır. Bu nedenle kitap bu bağlamda önemli ve anlamlı bir çalışma olmuştur.