Türk Hukukunda Soybağı ve Soybağının Reddi Abdullah Emre Kayaalp  - Kitap

Türk Hukukunda Soybağı ve Soybağının Reddi

1. Baskı, 
Ocak 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
222
Barkod:
9786050517675
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada soybağı kavramı geçmişten günümüze karşıladığı anlamlarla birlikte incelenmektedir. Türk toplumunun Orta Asya'dan günümüze geçirdiği tarihi süreçlerin aile ve soybağı kavramı üzerinde ne gibi etkilerinin olduğu gözler önüne serilmektedir. Bu süreçlerde soybağı ilişkisini ortadan kaldıran yöntemler koşulları ve sonuçlarıyla ele alınmaktadır
1926 tarihli ve 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi'nin yürürlüğe girmesiyle hukukumuzda köklü yenilikler olmuş ve bu değişimden soybağı kavramı da etkilenmiştir. 2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girmesine kadar geçerli olan 743 sayılı MK'deki soybağı kavramı, değişen hükümler kapsamında ele alınarak iki dönem bakımından da ortak hüküm ve uygulamalara daha sonraki bölümlerde geniş bir şekilde yer verilecektir.
Bütün bu konular aile ve soybağı hukukuna ilişkin temel kaynaklar ve güncel yargı kararları çerçevesinde işlenecek yargı uygulamalarının soybağı hukukun getirdiği farklı bakış açıları ve yenilikler gözler önüne serilecektir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tarihçesi ve Günümüzdeki Anlamıyla Soybağı
.
Babalık Karinesinin Çürütülmesi: Soybağının Reddi
.
Soybağı Hukukunda Özel Bir Görünüm: Yapay Döllenme Hali
Kitapla İlgili Kategoriler